Prague Food Festival

Magazín

Hodně restaurací se na Prague Food Festivalu opakuje a možná proto už to pro pravidelné návštěvníky přestává být tak speciální. Je to stále zábavné, ale pro mnohé už to není tak silný zážitek.

Velmi mile překvapila nefotogenická záležitost z La Rotonde – krémová polévka z židovských brambor. Naopak největším zklamáním byl Qiuche Lorraine z Café Amandine. Z dezertů byla zajímavá tradiční sicilská trubička s krémem a jahodami v La Cucina Boscola.

Vyzkoušejte restované zelené fazolky s česnekem.

Tahákem nedělního programu asi měl být hmyz. U stánku Noodles byl trochu zájem o krevety, ale jinak šli na dračku cvrčci, červy a sarančata.

Hmyz přežívá do své poslední chvíle v krabičkách, umírá až po chvilce na rozpálené pánvi, sarančata už v horké vodě, asi aby neutekly. Jen se zlehka orestují a jdou na talíř.

Dobrá volba z nabídky Le Patio bylo Hovězí z biofarmy „Statek Hlinky“ na indonéský způsob, s ananasem a rýží s příchutí kurkumy a limetkových listů. Pomalu vařené maso se krásně rozpadalo.

V Aromi, La Finestra jsme dali celé menu, vepřový pupek „Porchetta“ s cibulovým kroužkem byl fajn, lepší byly ale tiramisu profiterolky.

Menu doplnil Panzanella salát z parmice šedé podávaný na chlebu frisella.

Další celé menu jsme si dali ještě v Buddha-baru, tam to byla sázka na jistotu, Yakitori grilované na dřevěném uhlí bych si nenechala ujít.

Asi největší dezerty byly k dostání U Zlaté Studně – Švěstkový koláč s drobenkou, mákem, tvarohem a domácí rumovo-rozinkovou zmrzlinou.

V Míčovně jsme také ochutnali kakaové boby. Zobání lepší než chipsy, nesníte jich tolik. Dobrý, ale hořký (víc než čokolády s vysokým obsahem kakaa).

Čínská restaurace Huang He loni měla loni fajn jelení špíz. Letos jsem zkusila kuře po hunansku s bílou rýží. Sladké chili, sójovka, koriandr, zázvor, česnek. Pán vedle u stolečku teda říkal, že to je kečup, tak kdo ví.

Bezkonkurenčně největší show měli italové v Mammá. U stánku s italskými delikatesami od chleba po těstoviny se mluvilo italsky, hrálo na kytaru a zpívalo, dělaly se oči na procházející slečny a ochutnával se salám.

Dali jsme si bruschettu, na které nám přistál úžasný kus bůvolí mozzarelly.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang