Recept na portorikánský rybí guláš

Hlavní jídlaOmáčkyRybySlané recepty
Bacalao Guisado (portorikánský rybí guláš)

Bacalao, solená sušená treska, je hlavní ingrediencí tradičního portorikánského rybího guláše. Podáváme s křupavými rohlíky, které nasáknou šťávu.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Přídavný čas: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 500 g vločkovité bílé ryby, například tresky jednoskvrnné nebo tilapie, nakrájené na 4 cm kousky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 anaheimská nebo poblano paprička, nakrájená na kousky
  • ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce nakrájených zelených oliv plněných pimentem
  • 1 lžíce kaparů, opláchnutých
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku vody podle potřeby
  • 1 avokádo, nakrájené na kousky – volitelně

Postup

  1. Ve velké pánvi s vysokým okrajem nebo v holandské troubě rozehřejte na středním plameni olej.
  2. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte do změknutí asi 2 minuty.
  3. Přidejte česnek a za stálého míchání vařte 1 minutu.
  4. Přidejte ryby, rajčata a šťávu z nich, chilli papričku, koriandr, olivy, kapary, oregano a sůl.
  5. Promíchejte.
  6. Pokud se směs zdá suchá, přidejte až 1/2 šálku vody.
  7. Přikryjte a vařte 20 minut.
  8. Odstavte z ohně.
  9. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě, ozdobené avokádem (pokud používáte).

Recept na guláš z ryby je netradiční spojení chutí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang