Bacalao, solená sušená treska, je hlavní ingrediencí tradičního portorikánského rybího guláše. Podáváme s křupavými rohlíky, které nasáknou šťávu.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Přídavný čas: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, mleté
- 500 g vločkovité bílé ryby, například tresky jednoskvrnné nebo tilapie, nakrájené na 4 cm kousky
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 anaheimská nebo poblano paprička, nakrájená na kousky
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce nakrájených zelených oliv plněných pimentem
- 1 lžíce kaparů, opláchnutých
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky soli
- ½ šálku vody podle potřeby
- 1 avokádo, nakrájené na kousky – volitelně
Postup
- Ve velké pánvi s vysokým okrajem nebo v holandské troubě rozehřejte na středním plameni olej.
- Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte do změknutí asi 2 minuty.
- Přidejte česnek a za stálého míchání vařte 1 minutu.
- Přidejte ryby, rajčata a šťávu z nich, chilli papričku, koriandr, olivy, kapary, oregano a sůl.
- Promíchejte.
- Pokud se směs zdá suchá, přidejte až 1/2 šálku vody.
- Přikryjte a vařte 20 minut.
- Odstavte z ohně.
- Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě, ozdobené avokádem (pokud používáte).
Recept na guláš z ryby je netradiční spojení chutí.