Tento recept na burger s portobello houbami bude hitem pro vegetariány i masožravce. Je šťavnatý, masitý a plný bohaté, pikantní chuti.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 13 minut
- Celkem: 18 minut
Ingredience
- 4 velké žampiony portobello
- Extra panenský olivový olej
- Balzamikový ocet
- Tamari
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 hamburgerové housky
- Hlávkový salát
- Nakrájené rajče
- Červená cibule nakrájená na plátky
- Nakládané okurky
- Kečup, majonéza, hořčice
- Pesto, guacamole nebo chipotle omáčka (nepovinné)
Postup
- Houby připravte tak, že odstraníte stopky a kloboučky očistíte vlhkým hadříkem nebo papírovou utěrkou. Houby položte na talíř s okrajem a pokapejte je olivovým olejem, balzamikovým octem, tamari, solí a pepřem. Rukama houby obalte z obou stran.
- Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Žampiony položte kloboučkem nahoru na grilovací pánev. Opékejte 5 až 7 minut z každé strany nebo dokud houby nezměknou.
- Žampiony položte na housky a podávejte s požadovanými přílohami.