Pomerančový sorbet dodá jídelnímu stolu barevný nádech. Osvěžující pomerančová chuť tohoto mraženého potěšení se skvěle hodí jako dezert nebo na pročištění chuti mezi jednotlivými chody.
Ingredience
- 1 šálek cukru
- 1 šálek vody
- 12 proužků pomerančové kůry
- 3 šálky pomerančové šťávy
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce pomerančového likéru nebo vodky
Postup
V malém hrnci přiveďte cukr, vodu a pomerančovou kůru k varu. Vařte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí; pomerančovou kůru vyhoďte. Odstavte a nechte vychladnout.
Ve velké míse smíchejte pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, pomerančový likér a vyhrazenou cukrovou směs. Naplňte nádobu zmrzlinou a vložte ji do mrazáku. Zmrazte na 8 hodin nebo přes noc.
Výživové údaje: 1/2 šálku
- 123 kalorií
- 0 tuků (0 nasycených tuků)
- 0 cholesterolu
- 0 sodíku
- 29 g sacharidů (28 g cukrů, 0 vlákniny)
- 0 bílkovin