Toto pomalu vařené kuře se nejlépe podává v housce nebo s rýží a je to jednoduchý pokrm pro rodinnou večeři.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 6 hodin 15 minut
- Celkem: 6 hodin 20 minut
- Počet porcí: 8 až 10
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného nebo řepkového oleje
- 10 až 12 kuřecích stehen bez kůže a kostí
- 2 červené cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžičky papriky
- 2 lžíce pasty chipotle
- 250 ml passaty
- 100 g barbecue omáčky
- 1 lžíce světle hnědého měkkého cukru
- 1 limetka, odšťavněná
- hamburgerové housky, taco mušle, brambory nebo rýže, listy koriandru, chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na plátky a guacamole k podávání – volitelně
Postup
- Zahřejte pomalý hrnec na nízkou teplotu a na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje.
- Kuřecí maso opékejte po částech a postupně ho přendávejte do pomalého hrnce.
- Do pánve přidejte zbývající olej a 5 minut smažte cibuli, nebo dokud nezměkne, pak vmíchejte česnek a papriku a smažte další minutu.
- Překlopte ji do pomalého hrnce, pak v pánvi rozkvedlejte 100 ml vody a přilijte ji také.
- Přidejte chipotle, passatu, barbecue omáčku, cukr a limetkovou šťávu, okořeňte a promíchejte.
- Přikryjte a vařte 6-8 hodin, dokud kuře nebude opravdu měkké.
- Pomocí dvou vidliček kuřecí maso protřepejte omáčkou.
- Podávejte v houskách, taco mušlích, s bramborami nebo rýží, případně s lístky koriandru, chilli papričkami a guacamole.