Tento vynikající recept na pikantní chilli se připravuje v pomalém hrnci. Začněte ho připravovat, než vyrazíte do práce a doma pak na vás bude čekat výborné jídlo.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 4 hodiny 10 minut
- Celkem: 4 hodiny 30 minut
- Počet porcí: 10 porcí
Ingredience na pomalu vařené chilli
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 plechovky fazolí, propláchnuté a scezené
- 2 plechovky nakrájených rajčat, okapané
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 2 nakrájené cibule
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 3 polévkové lžíce chilli
- 1 lžíce kajenského pepře
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ šálku strouhaného čedaru
Postup na pomalu vařené chilli
- Rozpalte velkou pánev na středním plameni.
- Na rozpálené pánvi vařte a míchejte mleté hovězí maso, dokud nezhnědne a nerozpadne se, 5 až 7 minut.
- Slijte tuk a vyhoďte ho.
- V pomalém hrnci smíchejte mleté hovězí maso, fazole, nakrájená rajčata, rajčatovou omáčku, cibuli, papriku, česnek, chilli, kajenský pepř, sůl a černý pepř.
- Přikryjte a vařte na nízkém stupni po dobu 10 hodin nebo na vysokém stupni po dobu 4 hodin.
- Každou porci ozdobte čedarem.
TIP: Pokud chcete zvýšit intenzitu pálivosti, přidejte asi po 2 hodinách vaření více pepře a po 3 hodinách vaření znovu.