Pomalu vařené chilli

Toto vydatné chilli pro pomalé vaření můžete v pomalém hrnci vařit až 10 hodin na nízké teplotě.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 8 hodin
  • Celkem: 8 hodin 20 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • 900 g libového mletého hovězího masa (90 % libového)
  • 2 plechovky ledvinových fazolí, propláchnuté a scezené
  • 2 plechovky nakrájených rajčat, neodvodněné
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 2 střední cibule, nakrájené na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • rozdrobený sýr čedar a na tenké plátky nakrájená zelená cibulka – volitelně

Postup

  1. Ve velké pánvi vařte hovězí maso na středním ohni, dokud nezrůžoví.
  2. Nechte ho okapat.
  3. Přeneste ho do pomalého hrnce.
  4. Přidejte dalších 9 ingrediencí.
  5. Přikryjte a vařte na nízký výkon 8-10 hodin.
  6. V případě potřeby jednotlivé porce posypte sýrem a zelenou cibulkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang