Toto vydatné chilli pro pomalé vaření můžete v pomalém hrnci vařit až 10 hodin na nízké teplotě.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 8 hodin
- Celkem: 8 hodin 20 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 900 g libového mletého hovězího masa (90 % libového)
- 2 plechovky ledvinových fazolí, propláchnuté a scezené
- 2 plechovky nakrájených rajčat, neodvodněné
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 2 střední cibule, nakrájené na kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce chilli
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- rozdrobený sýr čedar a na tenké plátky nakrájená zelená cibulka – volitelně
Postup
- Ve velké pánvi vařte hovězí maso na středním ohni, dokud nezrůžoví.
- Nechte ho okapat.
- Přeneste ho do pomalého hrnce.
- Přidejte dalších 9 ingrediencí.
- Přikryjte a vařte na nízký výkon 8-10 hodin.
- V případě potřeby jednotlivé porce posypte sýrem a zelenou cibulkou.