Tento hovězí bůček dejte do pomalého hrnce hned ráno, abyste měli oběd jako na dlani. Ideální pro náročné rodinné víkendy.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 7 hodin 30 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1,5 kg hovězího bůčku
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 mrkve nakrájené na kousky
- 3 řapíky celeru, nakrájeného na kousky
- 2 pastináky nakrájené na kousky
- 1 cibule nakrájená na kousky
- 80 g žampionů
- 2 bobkové listy
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 lžičky hořčice
- 500 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje.
- 1,5 kg hovězího bůčku poprašte 2 lžícemi hladké mouky a dobře osolte a opepřete.
- Na dno pomalého hrnce dejte 3 nakrájené mrkve, 3 nakrájené celerové tyčinky, 2 nakrájené pastináky, 1 nakrájenou cibuli a 80 g žampionů.
- Zapněte jej na nízkou teplotu.
- Hovězí maso opečte po celém povrchu na rozpálené pánvi.
- Poté ho položte na zeleninu v pomalém hrnci.
- Přidejte 2 bobkové listy, 2 rozdrcené stroužky česneku a 2 lžičky anglické hořčice.
- Zalijte 500 ml červeného vína a 250 ml hovězího vývaru.
- Přikryjte pokličkou a vařte 7 hodin.
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Hovězí maso opatrně vyjměte z pomalého hrnce, položte ho na plech.
- 20 minut pečte v troubě.
- Zatímco je hovězí maso v troubě, opatrně vylijte tekutinu z pomalého hrnce do mělké pánve.
- Na prudkém ohni ji rychle povařte, aby se zredukovala na hustou omáčku.
- Hovězí maso nakrájené na plátky podávejte s opečenými bramborami, zeleninou a omáčkou.