Pomalu vařená hovězí pečeně – recept

Hovězí masoMasoPomalý hrnec
pomalu-varena-hovezi-pecene-3465614

Tento hovězí bůček dejte do pomalého hrnce hned ráno, abyste měli oběd jako na dlani. Ideální pro náročné rodinné víkendy.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 7 hodin 30 minut
  • Počet porcí: 8 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1,5 kg hovězího bůčku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 mrkve nakrájené na kousky
  • 3 řapíky celeru, nakrájeného na kousky
  • 2 pastináky nakrájené na kousky
  • 1 cibule nakrájená na kousky
  • 80 g žampionů
  • 2 bobkové listy
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 lžičky hořčice
  • 500 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje.
  2. 1,5 kg hovězího bůčku poprašte 2 lžícemi hladké mouky a dobře osolte a opepřete.
  3. Na dno pomalého hrnce dejte 3 nakrájené mrkve, 3 nakrájené celerové tyčinky, 2 nakrájené pastináky, 1 nakrájenou cibuli a 80 g žampionů.
  4. Zapněte jej na nízkou teplotu.
  5. Hovězí maso opečte po celém povrchu na rozpálené pánvi.
  6. Poté ho položte na zeleninu v pomalém hrnci.
  7. Přidejte 2 bobkové listy, 2 rozdrcené stroužky česneku a 2 lžičky anglické hořčice.
  8. Zalijte 500 ml červeného vína a 250 ml hovězího vývaru.
  9. Přikryjte pokličkou a vařte 7 hodin.
  10. Troubu předehřejte na 200 °C.
  11. Hovězí maso opatrně vyjměte z pomalého hrnce, položte ho na plech.
  12. 20 minut pečte v troubě.
  13. Zatímco je hovězí maso v troubě, opatrně vylijte tekutinu z pomalého hrnce do mělké pánve.
  14. Na prudkém ohni ji rychle povařte, aby se zredukovala na hustou omáčku.
  15. Hovězí maso nakrájené na plátky podávejte s opečenými bramborami, zeleninou a omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang