Skvělá večeře, podávaná s rýží a domácím chlebem nebo bramborovými knedlíky a špenátem. Připravte si doma vynikajícího pomalu pečeného králíka.

Příprava

Příprava: 20 minut
Vaření: 1 hodina a 30 minut
Celkem: 1 hodina a 50 minut
Porce: 4

Ingredience

  • 1 králík nakrájený na kousky nebo celé nohy vcelku
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce mletého černého pepře
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 4 lžičky bílého cukru
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • ¾ šálku kečupu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce papriky
  • 1 ½ lžíce worcestrové omáčky
  • 1 šálek vody

Postup

Krok 1 – Předehřejte troubu na 170 °C.

Krok 2 – Králíka osolte a opepřete. Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte kousky králíka a opečte je ze všech stran. Vložte do pekáče. Ve středně velké míse smíchejte cukr, cibuli, kečup, česnek, papriku, worcesterskou omáčku a vodu; přelijte jimi králíka.

Krok 3 – Pečte odkryté 90 minut v předehřáté troubě a často podlévejte. Maso by mělo být po upečení velmi křehké.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 626 kalorií
  • bílkoviny 63,5 g
  • sacharidy 21,5 g
  • tuky 31,2 g
  • cholesterol 174,7 mg
  • sodík 1683,8 mg

Králíka lze připravit na vícero způsobů. Příští recept může být králík na česneku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang