Tento recept na carnitas v pomalém hrnci se snadno připravuje a je skvělou náplní do tacos a burritos. Tato náplň je také skvělá v kombinaci s oblíbenou barbecue omáčkou.
Ingredience
- 1 lžička soli
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky rozdrceného sušeného oregana
- ½ lžičky mletého koriandru
- ¼ lžičky mleté skořice
- 1 vykostěná vepřová plec (1815 g)
- 2 bobkové listy
- 2 šálky kuřecího vývaru
Recept je na 10 porcí.
Postup
- V míse smíchejte sůl, česnekový prášek, kmín, oregano, koriandr a skořici.
- Směsí koření obalte vepřové maso.
- Na dno pomalého hrnce položte bobkové listy a na ně naaranžujte vepřové maso.
- Vepřové maso po stranách zalijte kuřecím vývarem a dávejte pozor, abyste směs koření nevyplavili.
- Přiklopte a vařte na nízkém stupni, po 5 hodinách otočte, dokud se vepřové maso snadno neroztrhne vidličkou, celkem asi 10 hodin.
- Když je vepřové maso měkké, vyjměte ho z pomalého hrnce a rozdrobte dvěma vidličkami.
- K navlhčení masa použijte podle potřeby tekutinu z vaření.