
Zelňačka (couračka) – recept
Ingredience 200 g kysaného zelí400 ml mléka200 ml smetany200 g brambor40 g másla30 g...
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Polévka je všemocný lék při téměř veškerých obtížích. Těmi nejlepšími polévkami jsou zaručeně vývary, a to především z hovězího masa, avšak výborný je i z drůbežího masa.
V období podzimu jsou velmi oblíbené krémové polévky a zeleninové polévky, především dýňová, která je dominantou podzimu i díky své barvě. Zdraví prospěšné jsou i luštěninové polévky, které se připravují zejména z čočky nebo hrachu.
V létě jsou naopak oblíbené bramborové polévky, a to díky čerstvým nasbíraným houbám, které dodají polévce ten pravý šmrnc.
Do každé polévky, především do vývarů, neodmyslitelně patří játrové knedlíčky, nudle nebo noky.
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang