Zeleninové polévky

Zeleninovými polévkami jsou v podstatě veškeré polévky, které je možné uvařit, poněvadž každá polévka má v sobě zeleninu. Můžou to být klasické vývary nebo krémové polévky, které bývají jednodruhové a navíc dodají tělu spoustu prospěšných látek – například čistý vývar je plný přírodního kolagenu.

Velmi oblíbenými jsou hovězí či drůběží vývar, česnečka s uzeným masem a sýrem nebo v podzimních měsících je velmi oblíbená dýňová polévka s opečenými dýňovými semínky. Na Vánoce se zase připravuje oblíbená rybí polévka, která může mít formu vývaru nebo krémové polévky, záleží z jaké ryby je připravována.

Ze zahraniční kuchyně je velmi oblíbená španělská polévka gazpacho, která je neobvyklá tím, že se podává studená. Ve Francii je oblíbenou polévkou cibulačka a v Rakousku či Německu si zase každý velmi pochutná na tradiční gulášové polévce.

Další kategorie

Batátový krém s kokosovým mlékem, kari a makovým olejem

Polévku z batátů jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Doma mi zbylo kokosové mléko, tak jsem...

Dýňový krém, co má říz

S podzimem nastává například také sezóna hrušek, burčáku, ořechů. A taky dýní. A to...

Jemná jarní pórková polévka s uzeným lososovitým pstruhem

Už týden je jaro a počasí na to dneska teda vůbec nevypadá. Tak si jej vykouzlete alespoň...

okurková polévka

Studená okurková polévka

Horké dny si žádají svěží rychlý tip na "easy" studenou okurkovou polévku. Zchladí a...

Špenátová polévka – tahle je nejlepší

Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...

Léčivý vývar z kostí

Vývar. Má mnoho podob a dalo by se o něm psát hodiny. Vývar tu byl jako léčivá síla snad...

Recept – gulášová polévka

Ingredience: 300 g předního hovězího masa1 lžíce sádla1 velká cibule1 lžíce mleté...

Tomatová polévka s červenou čočkou

Nejraději mám husté a krémové polévky, které zahřejí a zasytí. Často do nich právě z...

Kimchi ramen – nejlepší recept

Musím bohužel konstatovat, že pro našince není příprava ramenu nic levného. Za celý...

Francouzská cibulová polévka – pravá cibulačka – recept

Cibulačka je polévka původem z Francie, která sestává především z cibule, vývaru,...

Špenátová polévka

Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso....

Hovězí Oháňková polévka

Hovězí oháňkovou polévku ocení především milovníci masa. Oháňková polévka se hodí...

Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha

Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...

Recept – rybí polévka

Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...

Recept – rajčatová polévka

Ingredience: ½ cibule2 lžíce hladké mouky1 plechovka rajčat4 lžíce namočených...

Hrachová polévka – Recept

Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...

Zelná polévka

Ingredience čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti)1 větší brambora1 cibule1...

Boršč – recept

Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...

Letní polévka II – recept

Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...

Kuřecí polévka s chřestem – Recept

Ingredience 200 g kuřecího masa150 g kořenové zeleninymalá cibulepět zrnek celého...

Mangoldová polévka

Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete...

čočková polévka

Čočková polévka – recept

Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...

Brokolicová polévka

Ingredience 200 g brokolice2 lžíce hladké mouky2 lžíce tuku1l voda2x kostka zeleninového...

Zeleninová polévka s řepou – Recept

Ingredience 1,5 l zeleninový vývarpetržel2 ks červená řepapórek (kousek bílé...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang