
Recept – květáková polévka
Ingredience: 0,5 kg květákusůldrcený kmínMaggi50 g másla4 lžíce hladké...
Zeleninovými polévkami jsou v podstatě veškeré polévky, které je možné uvařit, poněvadž každá polévka má v sobě zeleninu. Můžou to být klasické vývary nebo krémové polévky, které bývají jednodruhové a navíc dodají tělu spoustu prospěšných látek – například čistý vývar je plný přírodního kolagenu.
Velmi oblíbenými jsou hovězí či drůběží vývar, česnečka s uzeným masem a sýrem nebo v podzimních měsících je velmi oblíbená dýňová polévka s opečenými dýňovými semínky. Na Vánoce se zase připravuje oblíbená rybí polévka, která může mít formu vývaru nebo krémové polévky, záleží z jaké ryby je připravována.
Ze zahraniční kuchyně je velmi oblíbená španělská polévka gazpacho, která je neobvyklá tím, že se podává studená. Ve Francii je oblíbenou polévkou cibulačka a v Rakousku či Německu si zase každý velmi pochutná na tradiční gulášové polévce.
Recept – květáková polévka
Ingredience: 0,5 kg květákusůldrcený kmínMaggi50 g másla4 lžíce hladké...
Batátový krém s kokosovým mlékem, kari a makovým olejem
Polévku z batátů jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Doma mi zbylo kokosové mléko, tak jsem...
Špenátová polévka – tahle je nejlepší
Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...
Léčivý vývar z kostí
Vývar. Má mnoho podob a dalo by se o něm psát hodiny. Vývar tu byl jako léčivá síla snad...
Recept – gulášová polévka
Ingredience: 300 g předního hovězího masa1 lžíce sádla1 velká cibule1 lžíce mleté...
Kimchi ramen – nejlepší recept
Musím bohužel konstatovat, že pro našince není příprava ramenu nic levného. Za celý...
Francouzská cibulová polévka – pravá cibulačka – recept
Cibulačka je polévka původem z Francie, která sestává především z cibule, vývaru,...
Špenátová polévka
Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso....
Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha
Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...
Hrachová polévka – Recept
Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...
Zelná polévka
Ingredience čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti)1 větší brambora1 cibule1...
Boršč – recept
Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...
Letní polévka II – recept
Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...
Mangoldová polévka
Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete...
Čočková polévka – recept
Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...
Brokolicová polévka
Ingredience 200 g brokolice2 lžíce hladké mouky2 lžíce tuku1l voda2x kostka zeleninového...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang