Zeleninové polévky

Zeleninovými polévkami jsou v podstatě veškeré polévky, které je možné uvařit, poněvadž každá polévka má v sobě zeleninu. Můžou to být klasické vývary nebo krémové polévky, které bývají jednodruhové a navíc dodají tělu spoustu prospěšných látek – například čistý vývar je plný přírodního kolagenu.

Velmi oblíbenými jsou hovězí či drůběží vývar, česnečka s uzeným masem a sýrem nebo v podzimních měsících je velmi oblíbená dýňová polévka s opečenými dýňovými semínky. Na Vánoce se zase připravuje oblíbená rybí polévka, která může mít formu vývaru nebo krémové polévky, záleží z jaké ryby je připravována.

Ze zahraniční kuchyně je velmi oblíbená španělská polévka gazpacho, která je neobvyklá tím, že se podává studená. Ve Francii je oblíbenou polévkou cibulačka a v Rakousku či Německu si zase každý velmi pochutná na tradiční gulášové polévce.

Další kategorie

Recept – květáková polévka

Ingredience: 0,5 kg květákusůldrcený kmínMaggi50 g másla4 lžíce hladké...

Batátový krém s kokosovým mlékem, kari a makovým olejem

Polévku z batátů jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Doma mi zbylo kokosové mléko, tak jsem...

Špenátová polévka – tahle je nejlepší

Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...

Léčivý vývar z kostí

Vývar. Má mnoho podob a dalo by se o něm psát hodiny. Vývar tu byl jako léčivá síla snad...

Recept – gulášová polévka

Ingredience: 300 g předního hovězího masa1 lžíce sádla1 velká cibule1 lžíce mleté...

Kimchi ramen – nejlepší recept

Musím bohužel konstatovat, že pro našince není příprava ramenu nic levného. Za celý...

Francouzská cibulová polévka – pravá cibulačka – recept

Cibulačka je polévka původem z Francie, která sestává především z cibule, vývaru,...

Špenátová polévka

Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso....

Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha

Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...

Hrachová polévka – Recept

Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...

Zelná polévka

Ingredience čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti)1 větší brambora1 cibule1...

Boršč – recept

Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...

Letní polévka II – recept

Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...

Mangoldová polévka

Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete...

čočková polévka

Čočková polévka – recept

Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...

Brokolicová polévka

Ingredience 200 g brokolice2 lžíce hladké mouky2 lžíce tuku1l voda2x kostka zeleninového...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang