Hrachová polévka – Recept
Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...
Krémové polévky bývají nejčastěji připravovány ze zeleniny, která se povaří ve vodě spolu s kořením a poté se rozmixuje do hladka, případně se přidá smetana a vznikne tak krémová smetanová polévka.
Oblíbenými surovinami pro přípravu krémové polévky je dýně, květák, různé luštěniny, jako je čočka, hrách nebo fazole. Nejčastěji bývají krémové polévky podávány spolu s pečivem nebo případně malým drobným pečivem, kterým mohou být opečené krutony z rohlíků či housek.
Velmi netradiční krémovou polévkou je španělské gazpacho, které je výjimečné v tom, že se podává studené. Základem jsou vždy rajčata a poté se suroviny přidávají dle daného receptu, avšak nejoblíbenější je přidat červenou řepu.
Hrachová polévka – Recept
Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...
Chlebová polévka se slaninou – recept
Ingredience 20 dkg chleba (i s kůrkou) 15 dkg slaniny 2 dl smetany 2 kostičky...
Česnekový krém – recept
Ingredience 1 palička česneku6 středně velkých brambor2 lžíce másla1 vrchovatá lžíce...
Brokolicová polévka
Ingredience 200 g brokolice2 lžíce hladké mouky2 lžíce tuku1l voda2x kostka zeleninového...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang