Krémové polévky

Krémové polévky bývají nejčastěji připravovány ze zeleniny, která se povaří ve vodě spolu s kořením a poté se rozmixuje do hladka, případně se přidá smetana a vznikne tak krémová smetanová polévka.

Oblíbenými surovinami pro přípravu krémové polévky je dýně, květák, různé luštěniny, jako je čočka, hrách nebo fazole. Nejčastěji bývají krémové polévky podávány spolu s pečivem nebo případně malým drobným pečivem, kterým mohou být opečené krutony z rohlíků či housek.

Velmi netradiční krémovou polévkou je španělské gazpacho, které je výjimečné v tom, že se podává studené. Základem jsou vždy rajčata a poté se suroviny přidávají dle daného receptu, avšak nejoblíbenější je přidat červenou řepu.

Další kategorie

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang