Recept na polévku z klobás, brambor a kapusty

Bramborové polévkyKrémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
polevka-z-klobas-brambor-a-kapusty-2

Vyzkoušejte recept na vydatnou polévku z klobásy a kapusty plné chuti a vitamínů.

Ingredience

  • 450 g italské klobásy
  • 4 šálky 12 % smetany
  • 3 šálky brambor nakrájených na kostičky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky červených pepřových vloček nebo více podle chuti
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 šálky kapusty, natrhané na kousky velikosti sousta

Postup

  1. Zahřejte velký hrnec na polévku na středně silném ohni. Do hrnce rozdrobte klobásu; vařte a míchejte, dokud nezhnědne, asi 10 minut. Slijte a vylejte tuk.
  2. Do klobásy vmíchejte smetanu, brambory, kuřecí vývar, mléko, cibuli, oregano a pepřové vločky a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud brambory nezměknou, asi 30 minut.
  3. Dochuťte černým pepřem. Vmíchejte kapustu; vařte, dokud kapusta nezměkne, dalších 10 až 15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang