Tuto vydatnou polévku podávejte s krajícem čerstvého chleba. Je plná zeleniny, masa a skvěle vás zahřeje v sychravých dnech.
Ingredience
- 450 g mletého hovězího masa
- 4 hrnky vody
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 3 střední mrkve nakrájené na plátky
- 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 střední cibule, nakrájená na kousky
- 1/2 hrnku nakrájeného řapíkatého celeru
- 4 lžičky sušeného hovězího bujonu
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- 1 hrnek nakrájených čerstvých nebo mražených zelených fazolek
Postup
- Ve velkém hrnci opečte hovězí maso. Slijte z něj přebytečnou tekutinu, přidejte zbylé suroviny (kromě fazolek) a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu, přikryjte a vařte 15 minut nebo dokud brambory a mrkev nezměknou.
- Přidejte zelené fazolky, přikryjte a vařte ještě 15 minut nebo dokud fazolky nezměknou.