Recept na polévku z hovězího mletého masa

Bramborové polévkyHovězí masoPolévkyZeleninové polévky
polevka-s-mletym-hovezim-masem

Tuto vydatnou polévku podávejte s krajícem čerstvého chleba. Je plná zeleniny, masa a skvěle vás zahřeje v sychravých dnech.

Ingredience

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 4 hrnky vody
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 3 střední mrkve nakrájené na plátky
  • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 1/2 hrnku nakrájeného řapíkatého celeru
  • 4 lžičky sušeného hovězího bujonu
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1 hrnek nakrájených čerstvých nebo mražených zelených fazolek

Postup

  1. Ve velkém hrnci opečte hovězí maso. Slijte z něj přebytečnou tekutinu, přidejte zbylé suroviny (kromě fazolek) a přiveďte k varu.
  2. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 15 minut nebo dokud brambory a mrkev nezměknou.
  3. Přidejte zelené fazolky, přikryjte a vařte ještě 15 minut nebo dokud fazolky nezměknou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang