Oživte rajčatovou polévku několika snadnými a chutnými přísadami, včetně lžíce ricotty. Klasické příjemné jídlo a zároveň nízkokalorická a zdravá varianta.
Ingredience
- 400 g rajčat rozkrojených na poloviny
- 1 červená cibule
- 2 papriky, nahrubo nakrájené
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- několik snítek tymiánu
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce ricotty
- několik lístků bazalky
- 1 lžíce opražených semínek
- chléb jako příloha
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Rajčata, cibuli a papriky dejte do hrnce, promíchejte s olejem a okořeňte.
- Vložte česnek a snítky tymiánu a pečte 25-30 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce nezkaramelizuje.
- Stroužky česneku vymačkejte ze slupek, z tymiánu odstraňte lístky a stonky a slupky z česneku vyhoďte a přidejte do hrnce.
- Vmíchejte ocet a poté vše rozmixujte, přičemž přidejte tolik vody, abyste dosáhli požadované konzistence (asi 150 ml).
- V případě potřeby polévku znovu ohřejte, ochutnejte, rozdělte do dvou misek a na každou dejte lžíci ricotty, několik lístků bazalky, semínka a kapku oleje.
- Podávejte s chlebem.