Polévky v chlebu vždy chutnají tak trochu jinak a lépe. Naučíme vás, jak si připravit vynikající a zdravou brokolicovou polévku s čedarem v chlebu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
Ingredience
- 1 lžíce másla
- ½ cibule nakrájené nadrobno
- ¼ šálku rozpuštěného másla
- ¼ šálku mouky
- 2 šálky mléka
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 a ½ šálku nahrubo nasekaných růžiček brokolice
- 1 hrnek mrkve nakrájené na nudličky
- 1 řapíkatý celer nakrájený na tenké plátky
- 2 a ½ šálku strouhaného ostrého sýra čedar
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi na středním ohni rozpusťte 1 lžíci másla. Na rozpáleném másle osmahněte cibuli do průsvitna, asi 5 minut. Odstavte.
- Ve velkém hrnci na středně nízkém ohni prošlehejte 1/4 šálku rozpuštěného másla a mouku. Pokračujte ve šlehání a vaření, v případě potřeby přidejte 1 až 2 lžíce mléka, aby se mouka nepřipálila, 3 až 4 minuty.
- Za stálého šlehání postupně přilévejte mléko do moučné směsi. Do mléčné směsi vmíchejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezhoustne, asi 20 minut. Přidejte brokolici, mrkev, osmaženou cibuli a celer. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 20 minut.
- Vmíchejte sýr čedar do zeleninové směsi, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolte a opepřete.