Tato ultra krémová polévka Tortellini s italskou klobásou a kapustou je ideální pro chladné večery a 30minutovou večeři vašich snů.
Ingredience
- 400 g jemné italské klobásy, mleté
- 1 cibule, mletá
- 6 stroužků česneku, mletých
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1 plechovka drcených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- 1 svazek kapusty, odstraněné stonky
- 1 sáček čerstvých (ne sušených) těstovin tortellini
- 1 šálek husté smetany
- parmezán (nepovinné)
- ¼ lžičky chilli (nepovinné)
Postup
- Zahřejte velký hrnec na polévku na středním ohni.
- Do hrnce přidejte klobásu, cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí, asi 5 minut (přebytečný tuk slijte).
- Přidejte kuřecí vývar, drcená rajčata a rajčatový protlak. Šlehejte, dokud se rajčatová pasta zcela nerozpustí.
- Přiveďte k varu, osolte a 15 minut povařte.
- Přidejte kapustu, tortellini a hustou smetanu.
- Vařte 3-5 minut, dokud kapusta nezvadne a těstoviny nezměknou.
- Podávejte s parmezánem a případně s chilli.