Recept na polévku tortellini s italskou klobásou a kapustou

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
tortellini-soup

Tato ultra krémová polévka Tortellini s italskou klobásou a kapustou je ideální pro chladné večery a 30minutovou večeři vašich snů.

Ingredience

  • 400 g jemné italské klobásy, mleté
  • 1 cibule, mletá
  • 6 stroužků česneku, mletých
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 svazek kapusty, odstraněné stonky
  • 1 sáček čerstvých (ne sušených) těstovin tortellini
  • 1 šálek husté smetany
  • parmezán (nepovinné)
  • ¼ lžičky chilli (nepovinné)

Postup

  1. Zahřejte velký hrnec na polévku na středním ohni.
  2. Do hrnce přidejte klobásu, cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí, asi 5 minut (přebytečný tuk slijte).
  3. Přidejte kuřecí vývar, drcená rajčata a rajčatový protlak. Šlehejte, dokud se rajčatová pasta zcela nerozpustí.
  4. Přiveďte k varu, osolte a 15 minut povařte.
  5. Přidejte kapustu, tortellini a hustou smetanu.
  6. Vařte 3-5 minut, dokud kapusta nezvadne a těstoviny nezměknou.
  7. Podávejte s parmezánem a případně s chilli.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang