Vydatná silná polévka plná bílkovin. Zasytí, zahřeje a dodá potřebné živiny.
Příprava
Celkem: 1 hodina 20 minut
Porce: 6
Ingredience
- 3 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- Olivový olej na pokapání
- 1/4 lžičky mletého tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
- 3 řapíky celeru nakrájené na drobné kostičky
- 2 mrkve nakrájené na drobné kostičky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 červená paprika, nakrájená na drobné kostičky
- 2 snítky čerstvého tymiánu, pouze listy
- špetka kurkumy
- 8 šálků kuřecího vývaru
- 2 šálky dlouhozrnné rýže
- Mletá čerstvá petržel, na podávání
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí prsa pokapejte olivovým olejem a posypte mletým tymiánem a trochou soli a pepře. Kuře vložte do pekáče a pečte asi 20 minut. Odstavte.
V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo a 3 až 4 minuty na něm restujte celer, mrkev, cibuli a papriku. Posypte čerstvým tymiánem a kurkumou a vařte další 2 minuty. Přilijte kuřecí vývar, přikryjte, přiveďte k varu a vařte 30 minut.
Rýži připravte podle návodu na obalu; udržujte ji teplou.
Kuřecí maso rozdrobte nebo nakrájejte a přidejte do hrnce s polévkou. Vařte dalších 15 minut. Vmíchejte rýži a mletou petrželku a podávejte.