Recept na polévku s knedlíčky z macesové mouky

Knedlíčky, nudle a noky do polévekPolévkyZeleninové polévky
kureci-polevka-recept

Zpříjemněte si přicházející chladné dny touto skvělou a výživnou polévkou s knedlíčky z macesové mouky.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Celkem: 1 hodina 40 minut

Ingredience na polévku

  • 1 lžíce rostlinného nebo řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žlutá cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stonky celeru
  • 1 kuřecí prso
  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 2 šálky vody
  • Čerstvě nadrcený pepř
  • Několik snítek čerstvého kopru

Ingredience na macesové knedlíčky

  • 3 velká vejce
  • 3 lžíce rostlinného nebo řepkového oleje
  • 3/4 šálku macesové moučky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Čerstvě nadrcený pepř
  • 3 lžíce vody

Postup

  1. Česnek prolisujte a cibuli, celer a mrkev nakrájejte na kostičky. Česnek, cibuli, celer a mrkev osmahněte na rostlinném oleji ve velkém hrnci na mírném ohni, dokud cibule nezměkne a nezprůhlední (asi pět minut).
  2. Do hrnce přidejte kuřecí prsa, kuřecí vývar, 2 šálky vody, trochu čerstvě nadrceného pepře a jednu nebo dvě snítky kopru. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte přejít varem. Jakmile dosáhne varu, snižte teplotu na minimum a nechte vařit 30 minut.
  3. Zatímco se polévka vaří, rozmíchejte těsto na macesy. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce a rostlinný olej. Do vajec a oleje přidejte macesovou moučku, sůl, prášek do pečiva a trochu čerstvě nadrceného pepře. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nakonec přidejte 3 lžíce vody a opět promíchejte dohladka.
  4. Směs dejte na 30 minut do chladničky, aby macesová mouka měla čas vstřebat vlhkost.
  5. Po uvaření kuřecí polévky opatrně vyjměte kuřecí prsa a rozdrobte je vidličkou.
  6. Rozdrcené kuřecí maso vraťte do polévky. Ochutnejte vývar a v případě potřeby upravte množství soli.
  7. Jakmile směs macesových kuliček vychladne a ztuhne, začněte z ní tvarovat kuličky velikosti ping-pongového míčku. Vhazujte kuličky do vroucí polévky tak, jak se tvoří, a po každé vraťte pokličku do hrnce. Jakmile jsou všechny macesové kuličky v polévce, nechte je 20 minut vařit, aniž byste sundávali pokličku. Dbejte na to, aby se polévka po celou dobu mírně vařila.
  8. Těsně před podáváním přidejte pár snítek čerstvého kopru.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang