Výborný recept na polévku s klobásou, paprikou a cibulí

PolévkyUzeninyZeleninové polévky
polevka-s-klobasou-recept

Tato polévka je vynikající k večeři i k obědu, dokonale vás zasytí a skvěle chutná. Její příprava navíc není nijak složitá, a uvaříte si ji během chvilky.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 12 minut
  • Celkem: 27 minut

Ingredience

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 750 g italské klobásy
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 3 až 4 papriky cubanelle, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
  • 2 středně velké cibule nakrájené na tenké plátky
  • 30 ml balsamikového octa
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 800 g konzervovaných drcených nebo na kostičky nakrájených pečených rajčat
  • 25 g jemně nasekaných petrželových listů
  • 50 g natrhaných lístků bazalky
  • 100 g strouhaného parmezánu

Příprava

  1. V hluboké pánvi rozehřejte extra panenský olivový olej, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte, poté přidejte česnek, papriky a cibuli a smažte je do měkka dalších 6 až 7 minut.
  2. Odmastíme pánev trochou octa, vmícháme vývar a rajčata a snížíme teplotu na minimum, vaříme ještě 5 minut a pak vmícháme petrželku a bazalku.
  3. Podávejte posypané parmazánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang