Tato polévka je vynikající k večeři i k obědu, dokonale vás zasytí a skvěle chutná. Její příprava navíc není nijak složitá, a uvaříte si ji během chvilky.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 12 minut
- Celkem: 27 minut
Ingredience
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 750 g italské klobásy
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 3 až 4 papriky cubanelle, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
- 2 středně velké cibule nakrájené na tenké plátky
- 30 ml balsamikového octa
- 500 ml kuřecího vývaru
- 800 g konzervovaných drcených nebo na kostičky nakrájených pečených rajčat
- 25 g jemně nasekaných petrželových listů
- 50 g natrhaných lístků bazalky
- 100 g strouhaného parmezánu
Příprava
- V hluboké pánvi rozehřejte extra panenský olivový olej, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte, poté přidejte česnek, papriky a cibuli a smažte je do měkka dalších 6 až 7 minut.
- Odmastíme pánev trochou octa, vmícháme vývar a rajčata a snížíme teplotu na minimum, vaříme ještě 5 minut a pak vmícháme petrželku a bazalku.
- Podávejte posypané parmazánem.