Recept na polévku Mulligatawny

Kuřecí masoPolévky
Polévka Mulligatawny

Důležitou přísadou této polévky je kari, které dodává tomuto neuvěřitelnému pokrmu tak lahodnou chuť.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 20 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • ½ šálku nakrájené cibule
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • ¼ šálku másla
  • 1 a ½ lžíce hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky kari koření
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • ½ jablka, zbaveného jadřinců a nakrájeného na kousky
  • ¼ šálku bílé rýže
  • 1 polovina kuřecích prsou bez kůže a kostí – nakrájená na kostičky
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • ½ šálku husté smetany, zahřáté

Postup

  1. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na polévku na mírném ohni.
  2. Přidejte cibuli, celer a mrkev a restujte je 5 až 7 minut do měkka.
  3. Přidejte mouku a kari a za častého míchání vařte dalších 5 minut.
  4. Přidejte kuřecí vývar, dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snižte teplotu a vařte asi 30 minut.
  6. Přidejte jablko, rýži, kuře, tymián, sůl a pepř.
  7. Vařte, dokud rýže nezměkne, 15 až 20 minut.
  8. Těsně před podáváním vmíchejte horkou smetanu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang