Důležitou přísadou této polévky je kari, které dodává tomuto neuvěřitelnému pokrmu tak lahodnou chuť.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- ½ šálku nakrájené cibule
- 2 stonky celeru, nakrájené
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- ¼ šálku másla
- 1 a ½ lžíce hladké mouky
- 1 a ½ lžičky kari koření
- 4 šálky kuřecího vývaru
- ½ jablka, zbaveného jadřinců a nakrájeného na kousky
- ¼ šálku bílé rýže
- 1 polovina kuřecích prsou bez kůže a kostí – nakrájená na kostičky
- 1 špetka sušeného tymiánu
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- ½ šálku husté smetany, zahřáté
Postup
- Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na polévku na mírném ohni.
- Přidejte cibuli, celer a mrkev a restujte je 5 až 7 minut do měkka.
- Přidejte mouku a kari a za častého míchání vařte dalších 5 minut.
- Přidejte kuřecí vývar, dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte asi 30 minut.
- Přidejte jablko, rýži, kuře, tymián, sůl a pepř.
- Vařte, dokud rýže nezměkne, 15 až 20 minut.
- Těsně před podáváním vmíchejte horkou smetanu.