Naučte se připravit polévku miso doma. Tento snadný recept, který překypuje pikantní chutí umami, je vynikajícím předkrmem například před podáváním poke bowl, stejně jako samostatným jídlem.
Ingredience
- 1 kus řasy kombu
- 4 šálky vody
- 3 polévkové lžíce sušené mořské řasy wakame
- ¼ šálku bílé miso pasty
- ⅓ šálku nakrájené šalvěje
- 180 g tofu, nakrájené na kostičky
- tamari, podle chuti
Postup
- Kombu jemně opláchněte. Vložte do středně velkého hrnce s vodou a 10 minut mírně povařte. Nenechte ji vařit, jinak chuť zhořkne.
- Namočte wakame do malé misky s teplou vodou alespoň na 5 minut.
- Vyjměte kombu z polévky. V malé misce rozmíchejte miso pastu s částí horkého vývaru, dokud směs nebude hladká, a pak ji vmíchejte zpět do polévky.
- Sceďte wakame a přidejte je do hrnce s polévkou spolu s cibulkami a tofu.
- Vařte na velmi mírném ohni 1 až 2 minuty.
- Podle chuti dochuťte tamari.