Tento recept na polévku minestrone je vynikající verzí klasické italské zeleninové polévky. Podávejte ji s křupavým chlebem a připravte si snadné vegetariánské jídlo.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 střední mrkve nakrájené na kousky
- 2 řapíky celeru nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1,5 šálku bílých fazolí uvařených, scezených a propláchnutých
- 1 šálek nakrájených zelených fazolek
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 3/4 šálku těstovin
- ½ šálku nasekané čerstvé petrželky
- špetka chilli
- strouhaný parmazán
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli, mrkev, celer, sůl a pepř a za občasného míchání smažte 8 minut, dokud zelenina nezačne měknout.
- Přidejte česnek, rajčata, fazole, zelené fazolky, vývar, bobkové listy, oregano a tymián. Přikryjte a vařte 20 minut.
- Vmíchejte těstoviny a nepřikryté vařte dalších 10 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené.
- Dochuťte a podávejte s petrželkou, chilli a případně s parmazánem.