Polévka minestrone – recept

PolévkyVegetariánskéZeleninové polévky
anshu-a-dfoscjcmveu-unsplash

Tento recept na polévku minestrone je vynikající verzí klasické italské zeleninové polévky. Podávejte ji s křupavým chlebem a připravte si snadné vegetariánské jídlo.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 střední mrkve nakrájené na kousky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžička mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1,5 šálku bílých fazolí uvařených, scezených a propláchnutých
  • 1 šálek nakrájených zelených fazolek
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 3/4 šálku těstovin
  • ½ šálku nasekané čerstvé petrželky
  • špetka chilli
  • strouhaný parmazán

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli, mrkev, celer, sůl a pepř a za občasného míchání smažte 8 minut, dokud zelenina nezačne měknout.
  2. Přidejte česnek, rajčata, fazole, zelené fazolky, vývar, bobkové listy, oregano a tymián. Přikryjte a vařte 20 minut.
  3. Vmíchejte těstoviny a nepřikryté vařte dalších 10 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené.
  4. Dochuťte a podávejte s petrželkou, chilli a případně s parmazánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang