Tato domácí poleva s Nutellou je neuvěřitelně krémová a je vyrobena z 6 jednoduchých ingrediencí. Po vytvarování drží tvar a chutná fantasticky na čokoládovém cukroví, dýňovém dortu nebo na našem výtečný receptu na vafle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 0 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 3 šálky
Ingredience
- 230 g nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
- 460 g moučkového cukru
- 225 g Nutelly
- 80 ml tučné smetany nebo plnotučného mléka
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Ve velké míse ručním nebo stojanovým mixérem s pádlovým nástavcem šlehejte máslo při střední rychlosti do hladka asi 2 minuty.
- Přidejte moučkový cukr, Nutellu, hustou smetanu a vanilkový extrakt. Šlehejte 30 sekund při nízkých otáčkách, poté zvyšte rychlost na středně vysokou a šlehejte celé 2 minuty.
- Pokud je poleva příliš řídká, přidejte až 1/2 šálku moučkového cukru nebo další lžíci smetany, pokud je poleva příliš hustá. Pokud je poleva příliš sladká, přidejte špetku soli.
- Spotřebujte ihned nebo polevu pevně přikryjte a skladujte až 1 týden v chladničce nebo až 3 měsíce v mrazničce.