Tato nadýchaná poleva ze šlehačky a tvarohu je ideální polevou na košíčky. Tato vanilková poleva je snadná, lehce sladká, krásně se rozvoní.
Mohu použít i na polevu na dort?
Tuto polevu si zamilujete a přirozeně ji budete chtít používat na všechny své dezerty. Z tohoto množství připravíte dostatek polevy na dvouvrstvý dort.
Ingredience
- 2267 g smetanového sýra pokojové teploty
- 240 g moučkového cukru
- 357 g husté smetany ke šlehání (uchovávejte v chladu až do použití)
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Ve velké míse lehejte studenou smetanu při vysokých otáčkách (1-2 minuty), dokud nebude hustá, nadýchaná a roztíratelná.
- Ve druhé míse vyšlehejte smetanový sýr a moučkový cukr.
- Začněte šlehat při nízkých otáčkách, aby se hmota spojila, pak šlehejte 2 minuty při vysokých otáčkách, dokud nebude krémová a našlehaná, a poté vmíchejte 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Pomocí stěrky jemně vmíchejte šlehačku do tvarohové směsi, dokud se dobře nespojí.
- Naneste na vychladlé košíčky nebo je přikryjte a nechte v lednici, dokud nebudou připravené k použití.