Recept na smažená kuřecí játra po jižansku
Vyzkoušejte toto klasické jídlo v nové podobě. Podávejte s pepřovou omáčkou a chuť vás...
Pokrmy z vnitřností nemá každý v oblibě, a to především díky jejich dominantní chuti a především také díky pocitu, že se jedná právě o vnitřnosti. Z vnitřností jsou nejoblíbenější játra a ledvinky. Z vnitřností se dají udělat různé omáčky, hodí se na grilování a pro výrobu paštik.
Grilovaná játra se často podávají jen s pečivem nebo s hranolkami a tatarkou. Z jater se také dělají játrové knedlíčky do polévek.
Dalšími oblíbenými vnitřnostmi jsou srdíčka a žaludky, kdy součástí žaludků jsou i známé dršťky, ze kterých se dělá známá dršťková polévka.
Oblíbenou delikatesou je také vepřový jazyk, který lze uvařit, poté rychle zchladit, oloupat a nakrájet na plátky a podávat například s bramborovou kaší. Nebo se dá také připravit jako smažený řízek nebo využít do salátů.
Recept na smažená kuřecí játra po jižansku
Vyzkoušejte toto klasické jídlo v nové podobě. Podávejte s pepřovou omáčkou a chuť vás...
Tresčí játra od táty
Tresčí játra jsou typem oleje z rybích jater, který se již po staletí používá jako...
Recept na hovězí jazyk se žampiony
Podle tohoto jednoduchého receptu na hovězí jazyk získáte křehké maso, které se rozplývá...
Kuře s nádivkou – Recept
Kuře s nádivkou je oblíbeným jídlem nejen v české kuchyni, ale po celém světě. Pokud...
Zabijačková polévka – prejtová – recept
Zabijačková polévka (prdelačka) je tradiční české jídlo připravované při zabijačce....
Minutky z kuřecího masa, rychlovky – recepty
Kuřecí maso je velmi dobře dostupné ve všech obchodech a supermarketech. K dostání je ve...
Recept na paštiku z kuřecích jater
Pokud chcete, můžete kuřecí játra před přípravou receptu namočit asi na hodinu do mléka....
Dušená kuřecí játra s cibulí – recept
Kuřecí játra rychle opečená na olivovém oleji a posypaná osmaženou cibulí jsou...
Játrová omáčka – nejlepší recept
Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...
Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce
Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...
Paštika se šalvějí a koňakem
Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...
Recept – játra se zeleninou
Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...
A znovu játra
K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen....
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Recept – játrová mňamka
Ingredience: 2 balení kuřecích jatercibulesůlpepřolejplnotučná hořčicejemný...
Játrová pomazánka – recept
Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...
Zabijačková polévka – prdelačka – recept
Ingredience 1 cibulejelítkový prejt (asi 30 dkg)vývar z kostímajoránkapepř, sůlkroupy...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang