Neholdujete masu? Dejte si tento slaný quiche se zeleninou.
Ingredience
- 1 hluboký koláčový korpus
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ šálku nakrájené cibule
- ½ šálku nakrájené zelené papriky
- ½ šálku žampionů, nakrájené na plátky
- ½ hrnku nakrájené cukety
- 1 velké rajče, nakrájené na plátky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky sušené bazalky
- 3 velká vejce, rozšlehaná
- ½ šálku mléka
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 a ½ šálku rozdrobeného sýra
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Koláčový korpus pečte v předehřáté troubě, dokud nebude pevný, asi 8 minut.
- Vyjměte korpus z trouby a dejte ho stranou. Snižte teplotu trouby na 175 °C.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku, houby a cuketu a za stálého míchání vařte do změknutí 5 až 7 minut. Zeleninu vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Posypte plátky rajčat moukou a bazalkou; opékejte je na pánvi na středním ohni 1 minutu z každé strany. Odložte stranou.
- V malé misce rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř.
- Na dno koláčové formy rozprostřete 1 šálek sýra. Na sýr navrstvěte zeleninovou směs a na ni plátky rajčat. Navrch nalijte vaječnou směs a posypte zbývajícím 1/2 šálkem sýra.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nůž zapíchnutý blízko středu nevyjde čistý, 40 až 45 minut. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.