Ingredience:
- 500 g mletého maso
- 4 paprikové lusky
- 2 cibule
- 1 svazek petrželky
- majoránka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžíce Tabasca
- 25 g másla
- 1 velký rajčatový protlak
- špetka cukru
- bazalka
- sladká mletá paprika
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omytou petržel jemně nasekáme a vše přidáme do mletého masa. Přidáme sůl, pepř, majoránku, strouhanku, tabasco a vejce a vše dobře promícháme.
Z paprikových lusků opatrně vykrojíme jadřince tak, aby lusk zůstal vcelku a vznikl v lusku otvor. Do vypláchnutých paprik zbavených všech jadřinců plníme směs z mletého masa.
Nadrobno nasekanou cibulku podusíme na másle, přidáme rajčatový protlak, osolíme, osladíme a přimícháme mletou papriku a bazalku.
Omáčku vlijeme do zapékací mísy, vložíme do ní plněné papriky a upečeme v rozehřáté troubě.
TIP: V sezóně čerstvých paprik stojí za vyzkoušení recept na lečo s cuketou.