Ingredience:

  • 500 g mletého maso
  • 4 paprikové lusky
  • 2 cibule
  • 1 svazek petrželky
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce Tabasca
  • 25 g másla
  • 1 velký rajčatový protlak
  • špetka cukru
  • bazalka
  • sladká mletá paprika

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omytou petržel jemně nasekáme a vše přidáme do mletého masa. Přidáme sůl, pepř, majoránku, strouhanku, tabasco a vejce a vše dobře promícháme.

Z paprikových lusků opatrně vykrojíme jadřince tak, aby lusk zůstal vcelku a vznikl v lusku otvor. Do vypláchnutých paprik zbavených všech jadřinců plníme směs z mletého masa.

Nadrobno nasekanou cibulku podusíme na másle, přidáme rajčatový protlak, osolíme, osladíme a přimícháme mletou papriku a bazalku.

Omáčku vlijeme do zapékací mísy, vložíme do ní plněné papriky a upečeme v rozehřáté troubě.

TIP: V sezóně čerstvých paprik stojí za vyzkoušení recept na lečo s cuketou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang