Tyto v troubě pečené papriky poblano plněné kuřecím masem jsou velmi chutné a jejich příprava je překvapivě snadná.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 30 minut
- Přídavný čas: 5 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- olivový olej ve spreji
- 4 středně velké papriky poblano
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 střední rajčata nakrájená na kostičky
- ½ střední cibule nakrájené na kostičky
- 1 lžíce čerstvého mletého česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 šálky vařených kuřecích prsou, rozdrobených
- 1 šálek mozzarelly zčásti odtučněné, rozdrobené
- ½ šálku nasekaného čerstvého koriandru
- ½ hrnku ostrého čedaru, rozdrobeného
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Velký plech s okrajem vhodný do trouby a do pekáče vyložte fólií a postříkejte ji olejem.
- Opláchněte a osušte poblanos.
- Odřízněte tenké plátky z vrcholků a odstraňte jádro a semínka.
- Po celé délce každé papriky udělejte zářez. Odložte stranou.
- Na velké hluboké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.
- Přidejte rajčata, cibuli, česnek, sůl, oregano a kmín.
- Za častého míchání vařte, dokud se tekutiny neodpaří, 5-7 minut.
- Když je oheň vypnutý, vmíchejte kuřecí maso, mozzarellu a koriandr a dobře promíchejte.
- Náplň rozdělte na papriky, přidávejte ji shora a přitlačte, aby se naplnila celá paprika.
- Náplň zabalte do každé papriky, aby se nerozlila na plech.
- Papriky položte na připravený plech rozříznutou stranou nahoru.
- Lehce je postříkejte olivovým olejem.
- Pečte, dokud nejsou papriky poblanos měkké a místy zuhelnatělé, přibližně 30 minut.
- Vyjměte plech z trouby a přepněte troubu na režim pečení.
- Papriky posypte sýrem čedar a posypte jím otevřenou část, do které jste udělali zářez.
- Papriky opékejte jen dokud se sýr nerozpustí, asi 1-2 minuty.
- Před podáváním je nechte 5 minut vychladnout.