Plněné pečené papriky jsou nejen chutnou pochoutkou, ale také symbolizují rodinnou pohodu a tradiční domácí kuchyni. V tomto článku vám představíme recepty na plněné papriky, které můžete připravit s různými náplněmi a přizpůsobit svému osobnímu vkusu. Připravte se na cestu do světa vůní a chutí, které nám nabízí plněné pečené papriky.
Plněné pečené papriky jsou jedním z těch tradičních pokrmů, které nás vtahují do kuchyně svou výraznou chutí a přívětivostí. Tento jednoduchý a přesto slavnostní pokrm má kořeny v různých kulinářských tradicích a nachází se na stolech po celém světě.
Co však většinou spojuje všechny verze plněných paprik, je touha sdílet chvíle u stolu s rodinou a přáteli. Ať už si oblíbíte tradiční náplně nebo se rozhodnete experimentovat s novými chutěmi, plněné papriky vám nabídnou jedinečný zážitek, který spočívá v jednoduchosti a komfortu domácí kuchyně.
TIP: K plněným paprikám můžete podávat například bulgur.
Pečené plněné papriky s rýží – recept
Pečené plněné papriky s rýží jsou výtečným jídlem, které spojuje výživnou rýži s chutnými paprikami. Tento recept vám ukáže, jak připravit tuto lahodnou pochoutku.
TIP: Vyzkoušejte také vepřové v mrkvi.
Ingredience na pečené plněné papriky s rýží
- 4 středně velké papriky (různých barev)
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 1/2 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 šálku strouhaného sýra (např. mozzarella nebo parmazán)
Postup na pečené plněné papriky s rýží
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Papriky omyjte, odstraňte vršky a semínka, a vnitřek pečlivě vyčistěte.
- Rýži uvařte podle návodu na obalu do poloměkkého stavu. Poté ji nechte chvíli vychladnout.
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájené rajče a nechte ho krátce povařit, až se změkne.
- Přidejte uvařenou rýži, kuřecí vývar, sušené bylinky, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Plňte vyčištěné papriky směsí z rýže a zavřete je vršky paprik.
- Usadíme plněné papriky do pekáče a zakryjeme je alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po této době odstraňte alobal, posypte plněné papriky strouhaným sýrem a vraťte je do trouby na dalších 10 minut, nebo dokud sýr neztvrdne.
Tento recept je ideální pro vegetariány i všechny, kdo chtějí vychutnat zdravý a výživný pokrm. Plněné papriky jsou výbornou volbou pro oběd nebo večeři, kterou můžete podávat s dalšími oblíbenými přílohami – například s cuketou, batáty nebo grilovanou zeleninou.
Pečené plněné papriky s rajčaty – recept
Pečené plněné papriky s rajčaty jsou lahodným a zdravým pokrmem, který spojuje výživné papriky s chutným rajčatovým náplněm. Tento recept vám ukáže, jak snadno je připravit.
TIP: Před plněnými paprikami můžete podávat například polévku z červené čočky.
Ingredience na pečené plněné papriky s rajčaty
- 4 středně velké papriky (různých barev)
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 1/2 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 šálku strouhaného sýra (např. mozzarella nebo parmazán)
Postup na pečené plněné papriky s rajčaty
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Papriky omyjte, odstraňte vršky a semínka, a vnitřek pečlivě vyčistěte.
- Rýži uvařte podle návodu na obalu do poloměkkého stavu. Poté ji nechte chvíli vychladnout.
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájená rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vařte směs asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte uvařenou rýži, kuřecí vývar a směs důkladně promíchejte.
- Plňte vyčištěné papriky směsí z rýže a rajčat.
- Usadíme plněné papriky do pekáče a zakryjeme je alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 30-35 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po této době odstraňte alobal, posypte plněné papriky strouhaným sýrem a vraťte je do trouby na dalších 10 minut, nebo dokud sýr nezezlátne.
Tímto receptem jste si připravili výtečné pečené plněné papriky s rajčaty, které spojují bohaté chutě a výživné složky. Tento pokrm je výbornou volbou pro oběd nebo večeři, kterou můžete podávat s oblíbenou přílohou.
Plněné papriky v troubě – plněné papriky mletým masem pečené v troubě – recept
Pečené plněné papriky s mletým masem jsou výborným pokrmem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vám ukáže, jak je připravit krok za krokem.
Ingredience na plněné papriky v troubě
- 4 středně velké papriky (různých barev)
- 250 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1/2 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1/2 šálku uvařené rýže
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku strouhaného sýra (např. mozzarella nebo parmazán)
Postup na plněné papriky v troubě
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Papriky omyjte, odstraňte vršky a semínka, a vnitřek pečlivě vyčistěte.
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud neztratí růžovou barvu a rozpadne se na drobné kousky.
- Přidejte nakrájené rajče, oregano, tymián, sůl a pepř. Nechte směs krátce povařit, až se rajče změkne.
- Přidejte uvařenou rýži a kuřecí vývar. Důkladně promíchejte a nechte směs povařit na mírném ohni, dokud voda z vývaru nevypaří.
- Plňte vyčištěné papriky směsí z mletého masa, rýže a rajčat.
- Usadíme plněné papriky do pekáče a zakryjeme je alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po této době odstraňte alobal, posypte plněné papriky strouhaným sýrem a vraťte je do trouby na dalších 10 minut, nebo dokud sýr neztvrdne a nezezlátne.
Pečené plněné papriky s mletým masem jsou bohaté na chuť a vůni. Tento recept vám umožňuje vytvořit si výborný pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento pokrm je ideální na oběd nebo večeři, kterou můžete podávat s oblíbenými přílohami.
Plněné papriky – plněný paprikový lusk – recept
Pečené plněné papriky s kuskusem a tuňákem jsou výtečným pokrmem, který spojuje bohaté chutě a výživné ingredience. Tento recept vám ukáže, jak připravit tento lahodný pokrm.
Ingredience na plněný paprikový lusk
- 4 středně velké papriky (různých barev)
- 1 šálek kuskusu
- 2 plechovky tuňáka ve vodě (drceného a odkapaného)
- 1/2 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 šálku strouhaného sýra (např. mozzarella nebo parmazán)
Postup na plněný paprikový lusk
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Papriky omyjte, odstraňte vršky a semínka, a vnitřek pečlivě vyčistěte.
- Připravte kuskus podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájené rajče, oregano, sůl a pepř. Nechte směs krátce povařit, až rajče změkne.
- Přidejte drcený tuňák a promíchejte.
- Přidejte připravený kuskus a směs důkladně promíchejte. Přidejte také nasekanou petržel.
- Plňte vyčištěné papriky směsí z kuskusu, tuňáka a zeleniny.
- Usadíme plněné papriky do pekáče a zakryjeme je alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po této době odstraňte alobal, posypte plněné papriky strouhaným sýrem a vraťte je do trouby na dalších 10 minut, nebo dokud sýr neztvrdne a nezezlátne.
Pečené plněné papriky s kuskusem a tuňákem jsou plné chutí a vůní, které vás okouzlí. Tento pokrm je skvělý na oběd nebo večeři a můžete si ho podávat s oblíbenými přílohami.
Plněné papriky s rajskou – nejlepší plněné papriky – recept
Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou vynikajícím pokrmem, který v sobě spojuje chutné papriky a lahodnou rajskou omáčku. Tento recept vám ukáže, jak připravit ty nejlepší plněné papriky.
Ingredience na plněné papriky s rajskou
- 4 středně velké papriky (různých barev)
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 1/2 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 šálku rajského protlaku
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup na plněné papriky s rajskou
- Omyjte papriky, odstraňte vršky a semínka, a vnitřek pečlivě vyčistěte.
- Připravte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajský protlak, kuřecí vývar, oregano, tymián, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a nechte omáčku krátce povařit.
- Smíchejte připravenou rýži s částí rajské omáčky.
- Plňte vyčištěné papriky směsí z rýže a omáčky.
- Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a osmahněte plněné papriky ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Nalijte zbylou rajskou omáčku na dno pánve.
- Usadíme plněné papriky do omáčky v pánvi.
- Zakryjte pánvi poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 20-25 minut, dokud papriky nezměknou.
Tento pokrm je plný chutí a vůně a jistě potěší vaše chuťové buňky. Plněné papriky jsou skvělou volbou pro oběd nebo večeři, kterou můžete podávat s oblíbenými přílohami.
Pečené plněné papriky – recept
Plněné papriky s mletým hovězím masem a rýží přelité ochucenou rajčatovou omáčkou. Ideální na všední oběd či večeři. I jako sváteční jídlo.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 1 hod. 25 minut
- Celkem: 1 hod. 30 minut
Ingredience na pečené plněné papriky
- 1 šálek studené vody
- ½ šálku nevařené dlouhozrnné bílé rýže
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 6 středně velkých paprik
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky cibulového prášku
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička italského koření
Postup na pečené plněné papriky
- Předehřejte troubu na 175 °C. V zakrytém hrnci přiveďte vodu a rýži k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud rýže nezměkne, přibližně 20 minut.
- Mezitím na pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud rovnoměrně nezhnědne a nerozpadne se, 7 až 9 minut.
- Vydlabejte papriky tak, že z nich odstraníte a vyhodíte vršky, semínka a blány. V případě potřeby nařízněte spodní část paprik, aby stály rovně. Uspořádejte papriky do zapékací misky vydlabanými stranami nahoru.
- Připravte náplň smícháním vařeného hovězího masa, vařené rýže, 1/2 rajčatové omáčky, worcestrové omáčky, česnekového prášku, cibulového prášku, soli a pepře. Do každé vydlabané papriky dejte lžící stejné množství náplně.
- V misce smíchejte zbývající rajčatovou omáčku a italské koření a přelijte jimi plněné papriky. Pečte v předehřáté troubě a každých 15 minut polévejte omáčkou, dokud papriky nezměknou, přibližně 1 hodinu.
Plněné pečené papriky jsou symbolem toho, co je v kuchyni nejlepší – tradiční recepty, které se předávají z generace na generaci, a příležitost sdílet lahodné pokrmy s těmi, které máme rádi. Bez ohledu na to, zda si vyberete tradiční recept nebo se odvážíte na vlastní kulinářskou cestu, plněné papriky vám zajistí skvělou chuťovou jízdu.
Takže pusťte se do vaření a připravte si tyto chutné a pestré plněné pečené papriky, které budou lahodit vaší chuti i duši a přinese vám radost z domácího vaření.