Lahodné houby podle tohoto receptu chutnají stejně jako plněné houby v restauraci. Pokud vám při přípravě plněných huby zbyly žampiony, můžete je použít na žampionovou polévku.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 12 celých čerstvých žampionů
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 balení změklého smetanového sýra
- 1/4 šálku strouhaného parmazánu
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- 1/4 lžičky mletého kajúnského pepře
Postup
- Předehřejem troubu na 175 °C. Postříkáme plech sprejem na pečení. Houby očistíme vlhkou papírovou utěrkou. Opatrně odlomíme stonky, které velmi jemně nakrájíme a tvrdé konce vyhodíme.
- Na velké pánvi rozehřejeme na středním plameni olej. Přidáme na pánev česnek a nasekané stonky hub. Smažíme, dokud se nevypaří veškerá vlhkost a dáváme pozor, abychom nepřipálili česnek. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Když směs česneku a hub již není horká, vmícháme smetanový sýr, parmazán, černý pepř, cibulový prášek a kajúnský pepř. Směs by měla být velmi hustá. Pomocí malé lžičky naplníme každý klobouček žampionu velkým množstvím nádivky. Kloboučky žampionů naaranžujeme na připravený plech.
- Pečeme 20 minut v předehřáté troubě nebo dokud nejsou houby horké a pod kloboučky se nezačne tvořit tekutina.