Tato chutná plněná pizza v chicagském stylu je plněná sýrem, klobásou, feferonkami, cibulí a zeleným pepřem.
Příprava
- Příprava: 1 hodina
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 1 hodina 50 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 2 lžičky bílého cukru
- 1 šálek teplé vody (45 °C)
- 1 lžička aktivního sušeného droždí
- 3 šálky nebělené hladké mouky, rozdělené na části
- ½ šálku teplé vody (45 °C)
- ½ šálku žluté kukuřičné mouky
- 1 a ½ lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 110 g pikantní italské klobásy – opečené, osušené a rozdrcené
- 250 g strouhaného sýra mozzarella
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- ⅓ šálku feferonek nakrájených na kostičky
- ¼ šálku nakrájené cibule
- ⅛ šálek nakrájené zelené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- ½ šálku rajčatové omáčky
Postup
- Příprava těsta: v malé misce rozpusťte cukr v 1 šálku teplé vody.
- V samostatné malé misce smíchejte droždí, 1/2 šálku mouky a 1/2 šálku teplé vody.
- Smíchejte a nechte v míse odpočívat asi 20 minut, dokud nebude pěnité.
- Mezitím ve střední míse smíchejte zbývající 2 a 1/2 šálku mouky s kukuřičnou moukou a solí.
- Polovinu této směsi odeberte z mísy a vmíchejte do ní 1 šálek cukrové vody.
- Když je směs dobře promíchaná, vraťte do mísy druhou polovinu směsi mouky a kukuřičné mouky a vše promíchejte.
- Poté vmíchejte směs droždí.
- Těsto hněťte na lehce pomoučeném povrchu, dokud nebude hladké a pružné, asi 8 až 12 minut.
- Těsto vložte do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte je plastovou fólií.
- Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Příprava náplně: v míse smíchejte klobásu, sýr mozzarella, parmazán, feferonky, cibuli, papriku, oregano a česnek.
- Dobře promíchejte.
- Polovinu těsta vtlačte na dno a po stěnách lehce vymazané hluboké formy.
- Pečeme v předehřáté troubě 4 minuty, poté přidáme směs náplně do spodní kůrky a přikryjeme horní kůrkou.
- Okraje prsty spojíme a přebytečnou část ořízneme.
- Horní kůrku rozřízněte, aby během pečení mohla unikat pára.
- Přelijte rajčatovou omáčkou.
- Pečte na spodní mřížce při teplotě 230 °C zhruba 45 minut nebo dokud není kůrka zlatohnědá.
- Vyjměte z trouby, nechte 5 minut vychladnout, poté nakrájejte a podávejte.