Recept na nejlepší plátky z vepřového bůčku

GrilováníHlavní jídlaMasoVepřové maso
Plátky z vepřového bůčku

Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho, aby byl dokonalý, pak ho naskládejte do housek a podávejte se zelným salátem a hranolky.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 35 minut
  • Celkem: 1 hodina 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g plátků vepřového bůčku

Na barbecue omáčku

  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce světle hnědého cukru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička anglické hořčice
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Plátky bůčku osušte kuchyňským papírem a poté je osolte a opepřete.
  3. Smíchejte ingredience na omáčku a plátky v ní obalte v pekáči.
  4. Pečlivě je přikryjte alobalem a pečte 1 hodinu a 30 minut, dokud nejsou úplně měkké.
  5. Odstraňte alobal a nastavte gril na nejvyšší stupeň.
  6. Maso grilujte 3-4 minuty, v polovině grilování ho otočte a potírejte omáčkou z plechovky, dokud není omáčka hustá a lepkavá a plátky nejsou spálené.
  7. Případně položte dušené plátky na gril a při prskání je polévejte omáčkou z plechu.
  8. Podávejte v houskách se zelným salátem.

Vepřové maso je takřka univerzální ingrediencí, která se hodí do mnoha pokrmů. Příkladem budiž i falešná čína. Recept na čínu z vepřového masa patří k jedněm z nejoblíbenějších.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang