Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho, aby byl dokonalý, pak ho naskládejte do housek a podávejte se zelným salátem a hranolky.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 1 hodina 35 minut
- Celkem: 1 hodina 45 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g plátků vepřového bůčku
Na barbecue omáčku
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce světle hnědého cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžička anglické hořčice
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Plátky bůčku osušte kuchyňským papírem a poté je osolte a opepřete.
- Smíchejte ingredience na omáčku a plátky v ní obalte v pekáči.
- Pečlivě je přikryjte alobalem a pečte 1 hodinu a 30 minut, dokud nejsou úplně měkké.
- Odstraňte alobal a nastavte gril na nejvyšší stupeň.
- Maso grilujte 3-4 minuty, v polovině grilování ho otočte a potírejte omáčkou z plechovky, dokud není omáčka hustá a lepkavá a plátky nejsou spálené.
- Případně položte dušené plátky na gril a při prskání je polévejte omáčkou z plechu.
- Podávejte v houskách se zelným salátem.
Vepřové maso je takřka univerzální ingrediencí, která se hodí do mnoha pokrmů. Příkladem budiž i falešná čína. Recept na čínu z vepřového masa patří k jedněm z nejoblíbenějších.