Příprava plantainových chipsů zabere zhruba 35 minut. Jsou skvělé jako jedna z příloh ke grilování, nadrobené do krémové polévky místo krutonků a nebo jen tak samotné.
Plantain je vlastně takový zeleninový banán. Je větší než banán, obsahuje méně cukru, za to je více škrobový a jí se tepelně upravený. Nejvíce využívaným je v jihovýchodní Asii, Karibiku a rovníkové Africe, kde z něho připravují také polévky, kaše nebo kari směsi.
Serving: 1 baking sheet
Prep time: 5 mins
Bake time: 30 mins
Ingredience:
- 1 plantain
- extra panenský olivový olej
- skořice
- himalájská sůl
Postup:
Předehřejte si troubu na 160°C. Nakrájejte si plantain na co nejtenčí plátky (buď na kolečka a nebo podélně na podlouhlé plátky), které vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete jednotlivé plátky olivovým olejem a posypte solí a skořicí. Pečte zhruba 30 minut. Čím tenčí plátky budete mít, tím výsledné chipsy budou křupavější.