Recept na pizzu v chicagském stylu

Hlavní jídlaPizzaSlané recepty
Pizza v chicagském stylu

Hlubokou pizzu v chicagském stylu připravíte během hodiny.

Příprava

  • Příprava: 20 minut plus kynutí
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 2 pizzy

Ingredience

Na těsto

  • 3 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku kukuřičné mouky
  • 1 balení rychle vzešlého droždí
  • 1 a 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek vody
  • 1/3 šálku olivového oleje

Na náplň

  • 6 šálků rozdrobeného polotučného sýra mozzarella, rozděleno
  • 1 plechovka nakrájených rajčat, dobře okapaná
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky soli
  • po 1/4 lžičce česnekového prášku, sušeného oregana, sušené bazalky a pepře
  • 500 g italské klobásy, uvařené a rozdrcené
  • 48 plátků feferonek
  • 230 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte 1 a 1/2 hrnku mouky, kukuřičnou mouku, droždí, cukr a sůl.
  2. V hrnci zahřejte vodu a olej na 50 °C.
  3. Přidejte k suchým přísadám. Šlehejte, dokud se nevlhčí.
  4. Přidejte zbývající mouku a vypracujte tuhé těsto.
  5. Vyklopte na pomoučněnou plochu.
  6. Hněťte, dokud nebude hladké a pružné, 6-8 minut.
  7. Vložte do vymazané mísy a jednou otočte, abyste vymazali horní část.
  8. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 30 minut.
  9. Těsto propracujte, rozdělte na poloviny.
  10. Každou část rozválejte do kruhu o průměru 28 cm.
  11. Těsto přitiskněte na dno a po stranách dvou vymaštěných litinových nebo jiných pekáčů o průměru 25 cm.
  12. Každou z nich posypte 2 šálky sýra mozzarella.
  13. Ve velké míse smíchejte rajčata, rajčatovou omáčku, rajčatový protlak a koření.
  14. Každou pizzu přelijte lžící 1 1/2 šálku.
  15. Každou pizzu obložte polovinou klobásy, feferonkami a žampiony, 1 šálkem mozzarelly a 2 lžícemi parmezánu.
  16. Přikryjte a pečte 35 minut při 230 °C.
  17. Odkryjte a pečte ještě asi 5 minut, dokud pizza lehce nezhnědne.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang