Hlubokou pizzu v chicagském stylu připravíte během hodiny.
Příprava
- Příprava: 20 minut plus kynutí
- Pečení: 40 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 2 pizzy
Ingredience
Na těsto
- 3 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku kukuřičné mouky
- 1 balení rychle vzešlého droždí
- 1 a 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek vody
- 1/3 šálku olivového oleje
Na náplň
- 6 šálků rozdrobeného polotučného sýra mozzarella, rozděleno
- 1 plechovka nakrájených rajčat, dobře okapaná
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1/2 lžičky soli
- po 1/4 lžičce česnekového prášku, sušeného oregana, sušené bazalky a pepře
- 500 g italské klobásy, uvařené a rozdrcené
- 48 plátků feferonek
- 230 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
Postup
- Ve velké míse smíchejte 1 a 1/2 hrnku mouky, kukuřičnou mouku, droždí, cukr a sůl.
- V hrnci zahřejte vodu a olej na 50 °C.
- Přidejte k suchým přísadám. Šlehejte, dokud se nevlhčí.
- Přidejte zbývající mouku a vypracujte tuhé těsto.
- Vyklopte na pomoučněnou plochu.
- Hněťte, dokud nebude hladké a pružné, 6-8 minut.
- Vložte do vymazané mísy a jednou otočte, abyste vymazali horní část.
- Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 30 minut.
- Těsto propracujte, rozdělte na poloviny.
- Každou část rozválejte do kruhu o průměru 28 cm.
- Těsto přitiskněte na dno a po stranách dvou vymaštěných litinových nebo jiných pekáčů o průměru 25 cm.
- Každou z nich posypte 2 šálky sýra mozzarella.
- Ve velké míse smíchejte rajčata, rajčatovou omáčku, rajčatový protlak a koření.
- Každou pizzu přelijte lžící 1 1/2 šálku.
- Každou pizzu obložte polovinou klobásy, feferonkami a žampiony, 1 šálkem mozzarelly a 2 lžícemi parmezánu.
- Přikryjte a pečte 35 minut při 230 °C.
- Odkryjte a pečte ještě asi 5 minut, dokud pizza lehce nezhnědne.