Tato neuvěřitelná domácí ricottová pizza je krémová a sýrová, se třemi sýry, artyčoky a čerstvou bazalkou.
Příprava
- Příprava: 1 hodina
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 kolo nejlepšího těsta na pizzu (nebo těsto na tenkou krustu)
- ½ šálku plnotučného mléčného sýra ricotta
- ⅛ lžička košer soli, podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř
- 1/2 malého stroužku česneku (¼ lžičky mletého)
- ½ šálku strouhaného sýra mozzarella
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- 1 hrst artyčokových srdíček z plechovky
- 1 hrst čerstvých lístků bazalky
- 1 lžička medu nebo horkého medu
Postup
- Připravte těsto na pizzu: příprava trvá asi 15 minut a kynutí 45 minut.
- Vložte kámen na pizzu do trouby a předehřejte ji na 260 °C nebo si předehřejte pec na pizzu.
- Připravte si zálivky: česnek nasekejte nadrobno.
- V malé misce smíchejte ricottu s košer solí, čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem.
- Z artyčokových srdíček stáhněte listy a nakrájejte je.
- Těsto roztáhněte do kruhu. Poté ho opatrně položte na desku na pizzu.
- Na těsto rozetřete ochucenou ricottu.
- Navrch dejte sýr mozzarella, parmezán, artyčoková srdíčka a posypte je košer solí.
- Pomocí slupky na pizzu opatrně přeneste pizzu na předehřátý pizza kámen.
- Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
- Navrch dejte natrhané lístky bazalky a pokapejte medem.
- Nakrájejte na plátky a ihned podávejte.