Díky tomuto receptu si lehce připravíte zdravější verzi pizzy, jejíž základ je ze špagetové dýně. Do náplně můžete použít vaše oblíbené suroviny na pizzu.
Ingredience
- 2 středně velké špagetové dýně, nebo 3 malé
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 4 stroužky česneku, prolisované nebo mleté
- 170 g baby špenátu
- ⅔ hrnku strouhaného parmezánu
- 2 hrnky koupené omáčky marinara
- 2 hrnky strouhané mozzarelly
- Nasekaná čerstvá bazalka na ozdobu
- Špetka chilli vloček (volitelně)
Postup
- Rozehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Odřízněte špičku a spodní konec každé špagetové dýně. Postavte dýni vzpřímeně na stabilní plochu a opatrně ji prořízněte shora dolů, abyste ji rozdělili na polovinu.
- Vydlabejte semínka ze špagetových dýní a vyhoďte je. Vnitřek každé poloviny dýně pokapejte 1 lžičkou olivového oleje a potřete jím celý vnitřek. Vnitřky dýní lehce posypte solí a pepřem a poté je položte řeznou stranou dolů na připravený plech.
- Pečte 40 až 60 minut, dokud řezné strany nezezlátnou a vnitřek nebude snadno propíchnutelný vidličkou.
- Mezitím připravte špenát. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte česnek a smažte ho, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund až 1 minutu. Přidejte špenát a za častého míchání vařte, dokud nezvadne. Odstavte.
- Jakmile je dýně upečená, načechrejte vnitřek vidličkou, aby se vnitřek podobal špagetám. Do špagetové dýně rozdělte špenát a parmazán a vmíchejte je do dýně. Podle chuti osolte.
- Každou z nich bohatě potřete omáčkou marinara a posypte mozzarellou.
- Vraťte dýně do trouby a pečte 20 minut, nebo dokud sýr nezhnědne. Posypte čerstvou bazalkou a chilli vločkami a podávejte.