Vyzkoušejte tyto rychlé pizza kapsy, které se skvěle hodí jako svačina na výlet.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 225 g italské krůtí klobásy
- 30 g rukoly
- 115 g smetanového sýra pokojové teploty
- 60 g strouhaného parmezánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 balení pizzového těsta
- Hladká mouka na vyválení těsta na pizzu
- 1 rozšlehané vejce (na potření)
- 350 ml omáčky marinara, koupené v obchodě nebo domácí výroby
Postup
- Na velké těžké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte klobásu a smažte ji asi pět minut, dokud se nerozpadne a nezezlátne. Přidejte rukolu a smažte, dokud nezvadne.
- Vypněte oheň a nechte ji asi 10 minut vychladnout. Přidejte smetanový sýr, 35 g parmazánu, sůl a pepř a promíchejte. Odstavte.
- Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto na pizzu rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na tenký obdélník o rozměrech 50 × 30 cm. Obdélník podélně rozřízněte na polovinu a každou polovinu nakrájejte na 8 stejných obdélníků.
- Na polovinu každého z obdélníků dejte lžičkou klobásovou směs. Okraje obdélníku potřete rozšlehaným vejcem. Obdélník pizzového těsta uzavřete přes masovou směs, okraje utěsněte a zmáčkněte vidličkou.
- Pizzové kapsy položte na plech vyložený pečícím papírem. Horní část každé pizzové kapsy potřete rozšlehaným vejcem a posypte zbylým parmazánem. Pečte dozlatova asi 15 až 17 minut.
- Mezitím na středním ohni zahřejte marinara omáčku a horké pizzové kapsy podávejte s marinara omáčkou k namáčení.