pizza-kapsy

Vyzkoušejte tyto rychlé pizza kapsy, které se skvěle hodí jako svačina na výlet.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 225 g italské krůtí klobásy
  • 30 g rukoly
  • 115 g smetanového sýra pokojové teploty
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 balení pizzového těsta
  • Hladká mouka na vyválení těsta na pizzu
  • 1 rozšlehané vejce (na potření)
  • 350 ml omáčky marinara, koupené v obchodě nebo domácí výroby

Postup

  1. Na velké těžké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte klobásu a smažte ji asi pět minut, dokud se nerozpadne a nezezlátne. Přidejte rukolu a smažte, dokud nezvadne.
  2. Vypněte oheň a nechte ji asi 10 minut vychladnout. Přidejte smetanový sýr, 35 g parmazánu, sůl a pepř a promíchejte. Odstavte.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto na pizzu rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na tenký obdélník o rozměrech 50 × 30 cm. Obdélník podélně rozřízněte na polovinu a každou polovinu nakrájejte na 8 stejných obdélníků.
  4. Na polovinu každého z obdélníků dejte lžičkou klobásovou směs. Okraje obdélníku potřete rozšlehaným vejcem. Obdélník pizzového těsta uzavřete přes masovou směs, okraje utěsněte a zmáčkněte vidličkou.
  5. Pizzové kapsy položte na plech vyložený pečícím papírem. Horní část každé pizzové kapsy potřete rozšlehaným vejcem a posypte zbylým parmazánem. Pečte dozlatova asi 15 až 17 minut.
  6. Mezitím na středním ohni zahřejte marinara omáčku a horké pizzové kapsy podávejte s marinara omáčkou k namáčení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang