Tento nadýchaný pistáciový salát je skutečnou lahůdkou, protože je krémový, ale ne příliš sladký. Snadno se připravuje a jeho chuť je tím lepší, čím déle stojí.
Jak podávat pistáciový salát
Před dezertem nemáte mnoho příležitostí sníst marshmallows – tak si nenechte ujít příležitost. Pokud budete pistáciový salát podávat jako přílohu, zkuste ho spojit s glazovanou šunkou nakrájenou na plátky, abyste získali lahodné jarní jídlo, a druhý den se zbytky šunkových sendvičů.
Hodí se také k většině hlavních jídel, která se podávají na slavnostech nebo při grilování.
Co dalšího můžete přidat do pistáciového salátu
Jednou z oblíbených ozdob pistáciového salátu jsou třešně maraschino. Můžete jich několik položit na salát, abyste ho krásně vybarvili, nebo do něj vmíchat nasekané třešně, případně obojí.
Ingredience
- 1 krabice šlehačky
- 1 balení instantní směsi pistáciového pudinku
- 6 až 7 kapek zeleného potravinářského barviva
- 3 šálky miniaturních bonbonů marshmallows
- 1 plechovka ananasových kousků
- 1/2 šálku nasekaných pistácií nebo vlašských ořechů
Postup
- Ve velké míse smíchejte šlehačku, pudinkovou směs a potravinářské barvivo.
- Vmíchejte marshmallows a ananas.
- Přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 2 hodiny.
- Těsně před podáváním doplňte další šlehačkou, pokud chcete, a posypte ořechy.