Tento recept na pikantní tuňákové sushi si snadno připravíte doma, i když se sushi teprve začínáte.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 4 listy nori (suché mořské řasy)
- 455 g tuňáka sashimi, jemně nasekaného
- 4 lžíce majonézy
- 2 zelené cibulky, nakrájené
- 1 lžíce pálivé chilli omáčky
- 2 a ½ šálku připravené rýže na sushi
- 1 lžíce sezamových semínek
Postup
- Z každého listu nori odřízněte spodní čtvrtinu. Tu si ponechte pro další použití.
- V míse smíchejte nakrájeného tuňáka, majonézu, zelenou cibulku a pálivou omáčku.
- Na bambusovou podložku na sushi položte 1 list nori.
- Navlhčete si ruce.
- Rukama rozetřete tenkou vrstvu rýže na nori.
- Přitlačte ji do tenké vrstvy a nechte na spodním okraji půlcentimetrovou mezeru.
- Posypte sezamovými semínky.
- Přes rýži naaranžujte 1/4 směsi tuňáka.
- Navlhčete nezakrytý okraj nori.
- Zvedněte horní konec podložky a pevně ji srolujte přes ingredience.
- Srolujte ji dopředu, aby se vytvořila kompletní rolka.
- Postup opakujte se zbývajícími přísadami.
- Rolku nakrájejte mokrým nožem na 2 cm kousky.
- Sushi podávejte ihned nebo je nechte v lednici.