I přes velké množství surovin, tento recept snadno připravíte za 40 minut. Je ideální i jako rychlá večeře, která nasytí až 4 strávníky.
Ingredience
Na kořenící směs:
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 lžičky černého pepře
- 2 lžičky kajenského pepře
- 2 lžičky koření na drůbež
- 1 lžička citronového pepře
- 6 celých kuřecích křídel, rozříznutých v kloubu na polovinu
Na pikantní těstíčko:
- 2 vejce
- 2 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička kajenského pepře
- 2 šálky hladké mouky
- Rostlinný olej na smažení
Na omáčku k podávání:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce křenu
- 1/4 lžíce chilli omáčky
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- V malé misce smíchejte sůl, mletou papriku, černý pepř, kajenský pepř, koření na drůbež a citronový pepř. Dvě polévkové lžíce si odložte do samostatné misky.
- Kuřecí křídla opláchněte ve studené vodě a vložte do mělké zapékací misky. Křídla rovnoměrně posypte kořením a nechte je přikrytá 1 hodinu marinovat v chladničce.
- Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, pálivou omáčku, papriku, černý a kajenský pepř. Do mělké misky nasypte mouku. Rozehřejte olej ve velkém fritovacím hrnci.
- Kuřecí křídla namočte do vaječné směsi a poté do mouky. Vložte křídla po třech do rozpáleného oleje a za občasného otáčení je smažte 8-10 minut, dokud nebudou propečená a zlatohnědá.
- Vyndejte je na plech vyložený papírovou utěrkou. Před přidáním další várky se ujistěte, že se teplota oleje vrátila zpět.
- V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a podávejte s hotovými křidélky. Pro extra pálivá křidélka je posypte zbylou kořenící směsí.