Kuře z rožně zakoupené v obchodě umožňuje snadno připravit tuto kuřecí polévku, aniž byste museli vařit celé kuře.
Ingredience
- 1 připravené kuře na rožni
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule nakrájená na tenké plátky
- 1/2 šálku nakrájených hub shiitake
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 kousek (cca 2,5 cm) zázvoru, oloupaný, nasekaný
- 2 čtvrtlitry kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
- 1/2 čajové lžičky kajenského pepře
- 2 šálky baby špenátu
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 2 šalvějové cibulky, nakrájené na tenké plátky
- klíny limetky (k podávání)
Recept je na 4 porce.
Postup
- Maso z kuřete vyberte, naklepejte a dejte do malé misky (měli byste mít asi 4 šálky).
- Kůži a kosti vyhoďte.
- Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej.
- Přidejte cibuli a houby a za občasného míchání vařte 8-10 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.
- Přidejte česnek a zázvor a za častého míchání vařte 2 minuty.
- Osolte a opepřete.
- Přidejte rozdrobené kuřecí maso, vývar a kajenský pepř a přiveďte k varu.
- Přidejte špenát a rozdělte polévku do misek.
- Doplňte ji šalotkou a podávejte vedle ní plátky limetky, které můžete vymačkat.