Sendvič s tenkými uzenými plátky hovězího masa je lahůdkou par excellence. Kdo jednou ochutná, už nechce jinak. Maso se marinuje v soli, česneku a koření.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 2 plátky žitného chleba s kmínem
- 1 plátek provolone
- 1 plátek švýcarského sýra
- 120 g pikantního pastrami
- 80 g kysaného zelí
- 2 až 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
Postup
Rozehřejte gril nebo pánev na střední teplotu. Každý krajíc chleba potřete máslem. Chléb namazanou stranou položte na desku. Na jeden plátek přidejte provolone a na druhý plátek švýcarský chléb. Grilujte, dokud není chléb opečený a sýr roztavený, přibližně 5 minut, a poté jej sundejte z plotny.
Mezitím položte na desku na hromádku pastrami a na samostatnou hromádku kysané zelí. Grilujte obojí, 1 1/2 až 2 minuty, poté je otočte a ohřejte i druhou stranu. Na oba krajíce chleba přidejte majonézu a na jednu polovinu hořčici.
Na jeden krajíc položte půlku pastrami a na druhý krajíc druhou půlku. Na jednu polovinu přidejte kysané zelí a druhý plátek přiklopte. Sendvič rozkrojte napůl a vychutnejte si ho.