Pikantní pastrami sendvič

Sendviče

Sendvič s tenkými uzenými plátky hovězího masa je lahůdkou par excellence. Kdo jednou ochutná, už nechce jinak. Maso se marinuje v soli, česneku a koření.

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 2 plátky žitného chleba s kmínem
  • 1 plátek provolone
  • 1 plátek švýcarského sýra
  • 120 g pikantního pastrami
  • 80 g kysaného zelí
  • 2 až 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice

Postup

Rozehřejte gril nebo pánev na střední teplotu. Každý krajíc chleba potřete máslem. Chléb namazanou stranou položte na desku. Na jeden plátek přidejte provolone a na druhý plátek švýcarský chléb. Grilujte, dokud není chléb opečený a sýr roztavený, přibližně 5 minut, a poté jej sundejte z plotny.

Mezitím položte na desku na hromádku pastrami a na samostatnou hromádku kysané zelí. Grilujte obojí, 1 1/2 až 2 minuty, poté je otočte a ohřejte i druhou stranu. Na oba krajíce chleba přidejte majonézu a na jednu polovinu hořčici.

Na jeden krajíc položte půlku pastrami a na druhý krajíc druhou půlku. Na jednu polovinu přidejte kysané zelí a druhý plátek přiklopte. Sendvič rozkrojte napůl a vychutnejte si ho.

Kategorie:

Sendviče

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang