Ingredience
- 1 000 g filetů z pangasia
- 1 lžíce kysané smetany
- 6 zrnek nového koření
- 1 lžíce láku od okurek
- 4 lžíce hladké mouky
- mletý černý pepř
- 2 kyselé okurky
- 2 bobkové listy
- 200 ml vody
- 5 žampionů
- 1/2 citronu
- 1 cibule
- sůl
Postup
Filety naporcujeme, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odležet v lednici, poté je osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Rybí porce obalíme v mouce a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy.
Přidáme nakrájené houby, okurky a cibuli, bobkové listy a nové koření. Zalijeme vodou smíchanou s lákem od okurek, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 40 minut, poté rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou, provaříme 10 minut a odstavíme. Přimícháme kysanou smetanu a omáčkou přelijeme rybu na talíři.
Zbylé žampiony mohou kuchaři použít při přípravě žampionové omáčky. Recept je jednoduchý a vyžaduje jen několik základních ingrediencí. Výsledkem je univerzální pokrm, který nakrmí celou rodinu.