Pikantní pangasius se žampiony a okurkou – recept

Hlavní jídlaHoubyRybySumecZavařené okurky

Ingredience

  • 1 000 g filetů z pangasia
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 6 zrnek nového koření
  • 1 lžíce láku od okurek
  • 4 lžíce hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • 2 kyselé okurky
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml vody
  • 5 žampionů
  • 1/2 citronu
  • 1 cibule
  • sůl

Postup

Filety naporcujeme, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odležet v lednici, poté je osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Rybí porce obalíme v mouce a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy.

Přidáme nakrájené houby, okurky a cibuli, bobkové listy a nové koření. Zalijeme vodou smíchanou s lákem od okurek, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 40 minut, poté rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou, provaříme 10 minut a odstavíme. Přimícháme kysanou smetanu a omáčkou přelijeme rybu na talíři.

Zbylé žampiony mohou kuchaři použít při přípravě žampionové omáčky. Recept je jednoduchý a vyžaduje jen několik základních ingrediencí. Výsledkem je univerzální pokrm, který nakrmí celou rodinu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang