Recept na pikantní kuřecí polévku

Drůbeží masoKuřecí masoMasoPolévkyZeleninové polévky
pikantni-kureci-polevka

Toto je skvělý recept, který si můžete upravit podle své chuti. Čím déle se vaří, tím lépe. Doplňte ji drcenými tortillovými chipsy a strouhaným sýrem. Dobrou chuť.

Ingredience

  • 2 litry vody
  • 8 půlek kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 2 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 5 kostek kuřecího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 sklenice (450 g) hrubé salsy
  • 2 plechovky (410 g) oloupaných a nakrájených rajčat
  • 1 plechovka (410 g) celých loupaných rajčat
  • 1 plechovka (300 g) kondenzované rajčatové polévky
  • 3 lžíce chilli
  • 1 plechovka (425 g) celozrnné kukuřice, odkapaná
  • 2 plechovky (450 g) chilli fazolí, nerozpuštěné
  • 1 balení (240 ml) zakysané smetany

Postup

  1. Ve velkém hrnci na středním ohni smíchejte vodu, kuřecí maso, sůl, pepř, česnekový prášek, petrželku, cibulový prášek a bujónové kostky.
  2. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 1 hodinu, nebo dokud kuřecí šťáva nevytéká. Kuře vyjměte a vývar si ponechte. Kuře rozdrobte.
  3. Ve velkém hrnci na středním ohni osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud mírně nezhnědnou.
  4. Vmíchejte salsu, nakrájená rajčata, celá rajčata, rajčatovou polévku, chilli, kukuřici, chilli fazole, zakysanou smetanu, rozdrobené kuře a 5 šálků vývaru.
  5. Vařte 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang