Toto je skvělý recept, který si můžete upravit podle své chuti. Čím déle se vaří, tím lépe. Doplňte ji drcenými tortillovými chipsy a strouhaným sýrem. Dobrou chuť.
Ingredience
- 2 litry vody
- 8 půlek kuřecích prsou bez kůže a kostí
- ½ lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička česnekového prášku
- 2 lžíce sušené petrželky
- 1 lžíce cibulového prášku
- 5 kostek kuřecího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 sklenice (450 g) hrubé salsy
- 2 plechovky (410 g) oloupaných a nakrájených rajčat
- 1 plechovka (410 g) celých loupaných rajčat
- 1 plechovka (300 g) kondenzované rajčatové polévky
- 3 lžíce chilli
- 1 plechovka (425 g) celozrnné kukuřice, odkapaná
- 2 plechovky (450 g) chilli fazolí, nerozpuštěné
- 1 balení (240 ml) zakysané smetany
Postup
- Ve velkém hrnci na středním ohni smíchejte vodu, kuřecí maso, sůl, pepř, česnekový prášek, petrželku, cibulový prášek a bujónové kostky.
- Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 1 hodinu, nebo dokud kuřecí šťáva nevytéká. Kuře vyjměte a vývar si ponechte. Kuře rozdrobte.
- Ve velkém hrnci na středním ohni osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud mírně nezhnědnou.
- Vmíchejte salsu, nakrájená rajčata, celá rajčata, rajčatovou polévku, chilli, kukuřici, chilli fazole, zakysanou smetanu, rozdrobené kuře a 5 šálků vývaru.
- Vařte 30 minut.