Recept na pesto s petrželkou a ořechy

OmáčkyOmáčky a dipy
Pesto s petrželkou a ořechy

Tradiční zimní pesto z petrželky a vlašských ořechů namísto bazalky a piniových oříšků.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1 šálek loupaných vlašských ořechů, asi 100 g
  • 2 šálky nasekané petrželky, asi 1 svazek
  • 1/2 šálku strouhaného sýra pecorino nebo parmezánu
  • 3 stroužky česneku, nahrubo nasekané
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Vlašské ořechy, petrželku, sýr, česnek a sůl vložte do kuchyňského robotu a několik vteřin mixujte, aby se spojily.
  2. Seškrábněte stěny mísy a znovu mixujte.
  3. Za chodu přístroje přilévejte olivový olej jen tak dlouho, aby se olej vsákl, asi 20-30 sekund.
  4. Použijte ihned nebo přikryjte fólií a uložte do chladničky. V chladu vydrží několik dní.
  5. Používejte s těstovinami nebo jako pomazánku na chléb či toasty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang