Chtěla jsem péct obyčejný perník. A vznikly neobyčejné muffiny s domácí višňovou marmeládou. Jsou skvělé a super je i to, že už vím, co budu péct na Vánoce, protože cukroví se u nás moc nesní. Takže upeču tyto perníkové muffiny.
Pokud nemáte domácí marmeládu, pokuste se koupit opravdu kvalitní marmeládu, která bude mít vysoké procento višní. A pokud nemáte višňovou marmeládu, můžete použít marmeládu z červeného rybízu, ta je také kyselejší.
Na cca 15 muffinů budete potřebovat:
- 450 g hladké mouky
- 400 g selského bílého jogurtu
- 200 g rozpuštěného másla
- 200 g tmavého třtinového cukru
- 15 g holandského kakaa
- 5 g perníkového koření
- 1 vejce velikosti M
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 ml polotučného mléka na zředění těsta (pouze pokud bude těsto moc hutné/tuhé)
- malou višňovou marmeládu nebo půlku větší (nejlépe domácí)
- máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček