Z tohoto všestranného těsta můžete vyrábět perníčky a další tvary. Nechte děti, ať je ozdobí polevou, což je perfektní aktivita na zimní den.
Ingredience
- 225 g hladké mouky a další na poprášení
- sůl
- 2 lžičky sody bikarbony
- mletý zázvor
- skořice
- 75 g nesoleného másla
- 100 g měkkého hnědého cukru
- 100 g zlatého sirupu
Recept je na 15-20 perníčků.
Postup
- Troubu předehřejte na 170°C a plech vyložte pečícím papírem na pečení.
- Do velké mísy prosejte mouku, sůl, bikarbonu, zázvor a skořici.
- Máslo, cukr a sirup zahřívejte, dokud se nerozpustí.
- Nechte cukrovou směs mírně vychladnout a poté ji vmíchejte do suchých přísad, aby vzniklo těsto.
- Těsto dejte na 30 minut vychladit do lednice.
- Na povrchu lehce poprášeném moukou rozválejte těsto na tloušťku 0,75 cm.
- Vykrajovátkem vykrajujte tvary perníčků, pak znovu vyválejte případné odřezky a opakujte.
- Perníkové tvary položte na vyložené plechy a nechte jim prostor, aby se mohly rozprostřít.
- Pečte 10-15 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.